Kolaković podneo ostavku

Selektor srpskih odbojkaša Igor Kolaković podneo je ostavku na tu funkciju posle neuspeha na Svetskom prvenstvu u Poljskoj.
Selektor srpskih odbojkaša Igor Kolaković podneo je ostavku na tu funkciju posle neuspeha na Svetskom prvenstvu u Poljskoj.

Reprezentacija Srbije zauzela je deveto mesto na planetarnom šampionatu, pošto je eliminisana u drugoj fazi. Takmičenje je završila sa skorom od pet pobeda i četiri poraza.

Kolaković je u Lođu imao sastanak sa Aleksandrom Boričićem, predsednikom Odbojkaškog saveza Srbije, na kojem je ponudio ostavku na mesto prvog trenera seniora Srbije.

Boričić je prihvatio razloge koje je Kolaković naveo i prihvatio ostavku. Tokom sastanka je dogovoreno da Kolaković sa stručnim štabom napravi detaljnu analizu učinka na Svetskom prvenstvu u Poljskoj, kao i da će i ubuduće biti na raspolaganju OSS za sve neophodne informacije.

Kolaković je na čelu reprezentacije bio od 2006. godine i sa ‘orlovima’ je najveći uspeh ostvario 2011. godine, osvajanjem zlata na Evropskom prvenstvu u Češkoj i Austriji. Pod njegovim vođstvom, srpski odbojkaši su osvojili još bronzu na Svetskom prvenstvu u Rimu 2010. godine, bronzu na Evropskom prvenstvu 2007. i 2013. godine, kao i dva srebra i jednu bronzu u Svetskoj ligi. Sa mladom reprezentacijom je prošle godine osvojio svetsko srebro.

Za sada nema nagoveštaja ko bi mogao da zameni Kolakovića, ali u Odbojkaškom savezu imaju vremena da razmisle o kandidatima, pošto reprezentaciju naredno takmičenje čeka tek u maju sledeće godine, a to je Svetska liga. Naredne godine, srpski odbojkaši će igrati i na Evropskom prvenstvu u Bugarskoj i Italiji, pa bi zbog toga ime novog selektora mogli da saznamo krajem godine.

  • b

    15.09.2014 17:26
    Sve najbolje u daljem radu, i veliko HVALA za sve uspehe! Nije bilo lako nastaviti nakon Grbića, Kviska, Gerića itd., napraviti nešto u opštem sumraku kvaliteta i nedostatku sredstava, ali ovaj čovek je održao našu odbojku na zavidnom nivou tokom svih ovih godina! Hvala još jednom!
  • 15.09.2014 17:24
    Vratiti Zorana Gajića na mesto selektora. Nema boljeg!
  • Sale NS

    15.09.2014 16:59
    Ako je !
    Imamo ovde sasvim dobre srpske trenere. Sada sam prvi put slušao njgeove tajm aute preko onih visećih mikrofona.... to nema veze po meni !?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Naslovna - Ostali sportovi

Srbija bez organizacije dvoranskog SP u atletici

Atletski savez Srbije nije uspeo da dobije organizaciju dvoranskog Svetskog prvenstva 2020. godine jer je Kina dobila prednost, odlučeno je danas glasanjem na Savetu Međunarodne atletske federacije (IIAF) u Monaku.

Kvota da Srbija osvaja Mundijal je 200

Sportska kladionica Mocart (Mozzart) objavila je danas prve kvote za predstojeće Svetsko prvenstvo 2018. godine u Rusiji, a prema proceni bukmejkera kvota da će fudbalska reprezentacija Srbije osvojiti Mundijal je 200.

Njujorški maraton će biti održan uprkos napadu

Gradonačelnik Njujorka Bil de Blazio izjavio je danas da će maraton zakazan za nedelju biti održan uz povećane mere bezbednosti jer je taj grad sinoć pretrpeo prvi teroristički napad od 11. septembra 2001.