Vaterpolisti Srbije startovali pobedom na SP u Kazanju

Vaterpolo reprezentacija Srbije pobedom je startovala na prvenstvu sveta u ruskom gradu Kazanju savladavši večeras u 1. kolu D grupe selekciju Crne Gore sa 11:8 (2:1, 4:2, 3:4, 2:1). 
Vaterpolo reprezentacija Srbije pobedom je startovala na prvenstvu sveta u ruskom gradu Kazanju savladavši večeras u 1. kolu D grupe selekciju Crne Gore sa 11:8 (2:1, 4:2, 3:4, 2:1).

Ovim uspehom izabranici selektora Dejana Savića napravili su krupan korak ka direktnom plasmanu u četvrtfinale.

Najefikasniji u redovima Srbije bio je Filip Filipović sa tri gola, Dušan Mandić i Milan Aleksić su postigli po dva, dok su se u strelce upisivali i Andrija Prlainović, Stafan Mitrović, Miloš Čuk i Nikola Jakšić. U selekciji Crne Gore najbolji su bili Draško i Darko Brguljan, kao i Mlađan Janović sa po dva gola.

"Delfini" će u drugom kolu igrati protiv Japana, u sredu od 16.30.

Početak današnje utakmice obeležile su jake odbrane na obe strane, pa ni Srbija ni Crna Gora nisu uspevale da zatresu mrežu protivnika, čak ni sa igračem više u bazenu.

Prvi gol na meču "pao" je tek na tri i po minuta pre kraja prve deonice, a strelac je bio Filip Filipović. Srbija je nakon toga imala priliku da sa igračem više duplira prednost, ali je umesto toga, Crna Gora stigla do izjednačenja preko Draška Brguljana.

Do kraja prve četvrtine, odnosno 12 sekundi pre kraja, mrežu Crnogoraca pogodio je i Miloš Ćuk, kome je ovo bila 100. utakmica u nacionalnom dresu.

Drugu deonicu golom su otvorili Crnogorci, siguran je bio Nikola Marušić sa distance, ali su se posle tog pogotka razigrali reprezentativci Srbije. Ređali su se sjanji golovi Mandića, Aleksića i Filipovića, pa je Srbija na poluvreme otišla sa tri gola više na svom kontu (6:3).

I treća četvrtina je počela golom vaterpolista Crne Gore, pošto je uz dosta sreće svoj drugi pogodak na meču postigao Brguljan. Vrlo brzo odgovorio je golom Stefan Mitrović, ali je onda usledio period igre koji je pripao Crnogorcima. Aktuelni vicešampion sveta je vezao dva pogotka, precizni su bili Darko Brguljan i Vjekoslav Pasković, i tako prišao na samo gol zaostatka (7:6). Međutim, Mandić i Prlainović nisu dozvolili da dođe do preokreta, pa je Srbija na poslednji odmor otišla sa dva gola prednosti.

Brzom akcijom vaterpolisti Srbije su na početku poslednje četvrtine izborili peterac, a siguran izvođač najstrože kazne bio je Filipović. Nikola Jakšić je prvo izborio peterac, a potom se i upisao u strelce za najveću prednost Srbije na utakmici - 11:7. Tu prednost Srbija je sačuvala do kraja meča i tako upisala prvu pobedu na šampionatu sveta u Kazanju.

U drugom meču Grupe D kasnije večeras se sastaju Japan i Australija.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Naslovna - Ostali sportovi

Srbija bez organizacije dvoranskog SP u atletici

Atletski savez Srbije nije uspeo da dobije organizaciju dvoranskog Svetskog prvenstva 2020. godine jer je Kina dobila prednost, odlučeno je danas glasanjem na Savetu Međunarodne atletske federacije (IIAF) u Monaku.

Kvota da Srbija osvaja Mundijal je 200

Sportska kladionica Mocart (Mozzart) objavila je danas prve kvote za predstojeće Svetsko prvenstvo 2018. godine u Rusiji, a prema proceni bukmejkera kvota da će fudbalska reprezentacija Srbije osvojiti Mundijal je 200.

Njujorški maraton će biti održan uprkos napadu

Gradonačelnik Njujorka Bil de Blazio izjavio je danas da će maraton zakazan za nedelju biti održan uz povećane mere bezbednosti jer je taj grad sinoć pretrpeo prvi teroristički napad od 11. septembra 2001.