Zlatni vaterpolisti i dalje bez zasluženih nagrada

Vaterpolo savez Srbije grca u dugovima, a ni tri zlatne medalje osvojene ove godine nisu uticale da se minus od 170 miliona dinara smanji.
Vaterpolo savez Srbije grca u dugovima, a ni tri zlatne medalje osvojene ove godine nisu uticale da se minus od 170 miliona dinara smanji.

Zaposleni u ovom savezu nisu primili platu od avgusta, a selektor Dejan Savić još od oktobra prošle godine.

Savić je rekao da nije siguran da plata kasni baš svima u savezu, ali da se stručnom štabu, koji je on okupio, duguje možda i više nego njemu. Ovog 39-godišnjeg stručnjaka ipak više brine to što ni igračima nisu isplaćene zaslužene nagrade, počev od one za osvojenu bronzu na Olimpijskim igrama 2008. godine u Pekingu.

Predsednik VSS Milorad Krivokapić je optimista i veruje da će se finansijska situacija popraviti, ali proces oporavka neće biti kratak, niti će problem moći da se reši za nekoliko meseci. Nekadašnji golman, koji je došao na čelo saveza u maju ove godine, smatra da je pomoć države neophodna.

Krivokapić objašnjava da je savezu godišnje potrebno oko 1.200.000 evra da bi ostao u svetskom vrhu i mogao da isprati ostale rivale. On se nada da će do 2016. godine biti sanirani svi dugovi, od čega je 900.000 evra prema igračima i trenerima, jer će u januaru te godine biti organizovano Evropsko prvenstvo u Beogradu. Krivokapić je dodao da ubuduće reprezentativci neće dobijati premije od saveza, već od države.

Besparica muči i klubove jednog od naših najtrofejnijih sportova, pa Partizan, Crvena zvezda i Radnički iz godine u godinu smanjuju budžet. Kragujevčani su prošle godine stigli do finala Lige šampiona, a uprkos tome, kasne plate i igrači su nezadovoljni.

Direktor Radničkog Jugoslav Vasović konstatovao je da je klubu neophodno preko 100.000 evra, a najtrofejniji srpski klub Partizan je ove godine uspeo da smanji fond plata na 60.000 evra.

  • Vojvođanka

    23.11.2014 12:31
    @Doček Ispred Skupštine
    Ne radi se o tome da li neko misli ili ne misli da uspešne sportiste treba država da nagradi. Postoji pravilnik po kojem se tačno zna šta koja medalja donosi. Ali, u ovoj zemlji to je samo jedan od pravilnika, zakona, dogovora, obećanja...koji se ne poštuju. Ako država nije u stanju da sprovede u delo ono što stpji u pravilniku, onda neka taj pravilnik stavi van snage, a ne da pravo, korektnost, dobrotu izigravamo na papiru.
  • xyz

    23.11.2014 11:07
    @Vojvodjanka

    Odlican komentar .
    Ovde je najvece zlo biti posten , vredan i normalan.
  • doček ispred skupštine

    23.11.2014 10:57
    Svaka čast na uspesima ali vaterpolo je nekomercijalan sport koji ne donosi veliki novac. Samo od ugovora sa najboljim klubovima je moguće nešto zaraditi mada ni u Evropi se u vaterpolu ne zaradjuje mnogo a lige se ili ukidaju ili svode na regionalna takmičenja nekolicine klubova. Ne znam zašto se smatra da država treba bogato da nagradjuje sportiste. Najplaćeniji sportisti na svetu ni dinara nemaju od svojih država već od klubova i sponzora. Roditelji čija deca kreću u profesionalni vaterpolo bi trebalo da im objasne da ne zapostavljaju školu pošto se od vaterpola nije moguće obogatiti. Vaterpolo kao i ostali sportovi su lični poslovi pojedinaca koji se njima bave i ne postoji razlog da im država dotira zaradu.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Naslovna - Ostali sportovi

Srbija bez organizacije dvoranskog SP u atletici

Atletski savez Srbije nije uspeo da dobije organizaciju dvoranskog Svetskog prvenstva 2020. godine jer je Kina dobila prednost, odlučeno je danas glasanjem na Savetu Međunarodne atletske federacije (IIAF) u Monaku.

Kvota da Srbija osvaja Mundijal je 200

Sportska kladionica Mocart (Mozzart) objavila je danas prve kvote za predstojeće Svetsko prvenstvo 2018. godine u Rusiji, a prema proceni bukmejkera kvota da će fudbalska reprezentacija Srbije osvojiti Mundijal je 200.

Njujorški maraton će biti održan uprkos napadu

Gradonačelnik Njujorka Bil de Blazio izjavio je danas da će maraton zakazan za nedelju biti održan uz povećane mere bezbednosti jer je taj grad sinoć pretrpeo prvi teroristički napad od 11. septembra 2001.