Autor: S. Krajnović/foto: Subotica.info

Naslovna
22.08.2016.
11:50 > 14:19
Novosadski košarkaški klub "Vojvodina Srbijagas", osnovan 2000. godine, objavio je danas da u narednoj sezoni odustaje od svih takmičenja i da prestaje da postoji zbog teške finansijske situacije.
  • Domorodac

    21.11.2016 16:16
    Raspustanje klubova
    S obzirom ko sve radi, kako radi i ko se sve trpa da radi i bavi se kosarkom, trebalo bi i originalna KK Vojvodina da se raspusti i ugasi
  • Miloš

    22.08.2016 19:33
    Nadam se...
    Nadam se da će biti ugašena i originalna KK Vojvodina.
  • ica

    22.08.2016 18:38
    lopovi
    Grmusa-Lopov
  • Mirjam

    22.08.2016 18:27
    KUD
    Da se preregistruju u" kulturno umetnicko drustvo,pa ce pre dobiti finansijska sredstva"
  • Sima

    22.08.2016 18:22
    Žalosni su i tužni komentari, u kojima nema ni trunke objektivnosti, a demonstrira se i prilično nepoznavanje problema. Vojvodina koja se gasi, kao što je i u članku navedeno, nije originalna KK Vojvodina i gotovo nikog apsolutno i ne zanima njeno gašenje. Taj klub navijače nije ni imao, ako izuzmemo rodbinu igrača. Što se Prlainovića i sistemskog finansiranja države tiče - prvo je sramota da bilo ko proziva Štefaneka i Španovićku, samo zato što imaju svoje mišljenje. Oni na to imaju pravo i, realno gledano, u dobrom delu su i u pravu. Naravno, reči sistem i Srbija teško da idu zajedno, ali da baš nema ulaganja to je smešno. Prlainović spaja profesionalni sport i pomoć države, a to jedno sa drugim ne ide. Država nema i ne treba da ima sredstva kojima će plaćati visoke plate vrhunskih igrača. I to bi on, kao igrač najboljih evropskih klubova, koji su svi do jednog privatni, trebao da zna. O infrastrukturi, pomoći početnicima, petlićima, juniorima možemo govoriti, ali nije baš da su bez novca. Problem je zapravo u našem mentalitetu, jer rukovodioci u klubovima misle da je dovoljno samo da zasednu u fotelje, kite se rezultatima, a novac očekuju od državnih firmi. Tako bih i ja mogao da šefujem. A zapravo Telekom, EPS i druge firme svoja sredstva treba da preusmere na neke druge, bitnije stvari.
  • novosađanin

    22.08.2016 16:12
    svega po malo
    Po komentarima vidim da svi znaju po nešto i svako je donekle u pravu. Od dolaska Beobanke (Vojvodine u gašenju) u Novi Sad mnogo novca je prošlo kroz Klub a da se ništa nije učinilo ili nije moglo učiniti da do gašenja ne dođe: mogla se napraviti trening sala, internat za talentovanu decu van Novog Sada (ne može niko da kaže da je atraktivniji Železnik nego Novi Sad). Da je to učinjeno, uz dobar stručni rad Klub bi mogao da se osloni na svoju decu i da njihovom prodajom nešto i zaradi. Mislim Klub. Ali... Političari iz svih vlasti (JUL, G17, DSS, DS,SNS) su Klub dobrim delom koristili za lične i partijske interese i došlo se do kraja.
    Nije država ili pokrajina kriva što je klub propao, kriv je grad Novi Sad jer se ionako mali budžet za sport deli bez ikakvog smisla da svi budu "zadovoljni" a sistemsko rešenje ne postoji (Prlainović je tu potpuno u pravu). Država vrlo korektno vodi računa o vrhunskom sportu i sportistima, gde na primeru OI vidimo da su svi imali optimalne uslove za kvalitetan rad (Štefanek i Španović su potpuno u pravu).
    Drugoligaš Vojvodina (trenutno amaterski košarkaški klub) je stara Vojvodina. Nije greota da odigra još jednu sezonu druge lige ako se u njoj nešto promeni i da već sledeće sezone bude prvoligaš sa ciljem daljeg uspona. Može to ako se bude htelo.
    I na kraju, bojim se da to nije kraj gašenjima, uskoro to čeka i ženski košarkaški klub Vojvodina (da podsetim devojke su bile prvaci Jugoslavije).
  • zbogom pameti

    22.08.2016 15:10
    sad ce konacno ona stara kk vojvodina da procveta...
    bas cudno sto se sve desava u ovom trenutku...
    neka nova mega se radja..
  • Zutica

    22.08.2016 14:54
    Mozda da nam dr Grmusa pojasni...
    Beobanka -> Vojvodina Srbijagas
    Vojvodina Srbijagas -> Neoplantezis
    KK Novi Sad -> Vojvodina Srbijagas
    4 statusne promene uz DEBELE plate od 2-4 hiljade evra.
    Maniteee se . Mali je ovi grad , drugovi
  • ALUMNI

    22.08.2016 14:12
    @ Žile
    aj ti sa tvojim komunjarama, lepo u "tamo na vodu", tome se nada svaki probisvet koji ne voli Novi Sad, ko može da izusti da mu je drago da se gasi košarka, KK Vojvodina.
  • Dovla

    22.08.2016 14:09
    Možda Bjatović da odvoji od džeparca?!
  • Srle

    22.08.2016 13:48
    Svi ozalosceni neka pomognu i uplate na racun kluba pare. Vodite racuna da su ovi naucili na puno para. Andrija Montenegro je vec najavio da ce uplatiti pola svoje nagrade, za medalju sa OI.
  • Žile

    22.08.2016 13:45
    Ovo nije originalni KK "Vojvodina", a to što je ugašen nije nikakva šteta, jer je demokratama služio za pranje para i finansiranje stranke.
  • kiborg-ns

    22.08.2016 13:26
    Dno dna....
    Ovo je zaista jedna tuzna i katastrofalna vest.Veliki vodja godinama rasipa moje pare na Zvezdu i Partizan a drugi klubovi se gase.Zvezda u kosarci je 5 puta trebala da bude ugasena.Ali se onda odjednom kao zec iz sesira pojavi novac kojim se zacepe sve rupe.Slicna prica je i sa Partizanom.Telekom Srbija je podelio milione evra blizancima dok ko ima MTS na Limanu 1 place jer ne moze ni SMS da posalje kako treba.Da tragedija bude veca Vujosevic i Covic su se svadjali u utisku nedelje koji je od brace blizanaca dobio vise novca.Dok se Partizanu i Zvezdi dele pare iz budzeta njihovi dugovi su sve veci a ljudi iz uprave su sve bogatiji.Niko ne pita Terzica odakle tolike pare njegovoj deci da letuju sa Cecinom decom po nekoliko meseci u luksuznim hotelima.Koliko se ja secam Terzic je bio na crvenoj poternici a sada je avanzovao na mesto generalnog direktora FK CZ.Sve u svemu tako nam i treba kad samo cutimo i gutamo gorke pilule.Ako uopste postoje navijaci Vojvodine onda ce se javiti i napraviti neki protest.Znam da nece pomoci nista ali bar da se vidi da nismo svi umrli kao KK Vojvodina.
  • Dejan

    22.08.2016 13:17
    Voša
    Jako tužno. Svakom košarkašu u Novom Sadu je imperativ bio da igra za Vojvodinu. Tada je bilo novca ali na žalost razne Mije Lopičići su našu Vošu doveli tu gde jeste. Treba napomenuti da je Voša izbacila mnogo značajnih imena ali eto Novi Sad završava bez ijednog kvalitetnog košarkaškog kluba. Posle NAP-a dođe na red i Voša. Na žalost, situacija u sportu je takva da mnogi mladi talentovani košarkaši nisu otišli dalje od basketa na mašincu pa tako i mnoga predhodna rukovodstva Voše su prepoznavala "kvalitet" u onima koji su davali više od onih koji su radili, odličan je primer Bodiroge, Cvetkovića i mnogih drugih igrača koje Voša nije htela. Sa takvim vođenjem kluba svemu na kraju dođe kraj. Mislim da je ovo takođe kraj Novosadske košarke i početak kraja Srpske košarke. Tužno je da se zaboravlja kako jedna generacija juniora pregazi i Partizan i Zvezdu igrači iz Beograda u reprezentaciju a iz Vojvodine u 2 srpsku ligu.
  • ALUMNI

    22.08.2016 13:17
    LOGIČNO
    evo sad će Španovićka i Štefanek da nam objasne kako je to zapravo ta priča o sistemskom ulaganju u sport i podršci koju sportisti imaju.
  • Orwell Vegan

    22.08.2016 13:02
    Gde su pare?
    Al se ovde nekad uzimalo pa davalo kroz ovaj klub. Hoce li to iko ikad istraziti?
  • vv

    22.08.2016 13:01
    ...
    Sa takvim dresovima im je mesto u manastirua ne na terenu. Mada dobro je kad se jedna finansijska rupa urusi. Sledeci nek je fk partizan
  • Novosadjanin

    22.08.2016 12:57
    Prle
    ... i onda Prlainovic prica gluposti.
    SRAMOTA ZA NOVI SAD
  • LIK

    22.08.2016 12:16
    Pa naravno ajmo sada da dramimo nebi li dobili neke pare od drzave pa onda sebi u dzepic lepo par stotina hiljada evrica...
  • Neko

    22.08.2016 12:16
    Srbija zemlja sporta
    sta reci
  • zile

    22.08.2016 12:09
    O ovome je Andrija Prlainovic govorio ! Sada ce AV da laza, laze, laze.... Skotovi sve redom unistavaju !!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna