Novosadski informativni portal 021

Vesti - Srbija

Uprkos brojnim donacijama za zaštitu životne sredine, najveći zagađivači u regionu u Srbiji, EU zgrožena

Na nivou pojedinačnih termoelektrana, najveći zagađivači su u Srbiji – termoelektrana Kostolac B u centralnoj Srbiji, čija je emisija sumpor-dioksida bila čak 14 puta viša (113.913 tona) nego što je dozvoljeno u Nacionalnom planu za to postrojenje, a na drugom mestu je termoelektrana Nikola Tesla B, koja je prošle godine emitovala 89.045 tona sumpor-dioksida.

Sakupljeno više od 30.000 potpisa za osobađanje Aleksandra Obradovića

Građanska inicijativa "Sloboda za Aleksandra" i Udruženje za zaštitu ustavnosti i zakonitosti najavili su danas da će se u ponedeljak 16. decembra u minut do 12 okupiti ispred Repubčkoog javnog tužilaštva kako bi tužiteljki Zagorki Dolovac predali potpise građana koji traže oslobađanje Aleksandra Obradovića.

Građani Srbije se ne leče zbog novca

Skoro 12 odsto građana Srbije starijih od 16 godina nije dobilo potrebnu medicinsku negu ili pregled tokom prethodne godine, tri puta više od proseka Evropske unije, ukazuju podaci Eurostata.

Bastać pozvan u policiju zbog slučaja Lešnjak

Predsednik beogradske gradske opštine Stari grad i član Predsedništva Stranke slobode i pravde (SSP) Marko Bastać dao je jutros izjavu u Službi za borbu protiv organizovanog kriminala povodom slučaja Lešnjak, saznaje N1.

Dualno obrazovanje ubuduće i za vojsku i policiju

Nove izmene i dopune Zakona o dualnom obrazovanju koje se trenutno nalaze u skupštinskoj proceduri predviđaju da se spisku poslodavaca koji mogu obučavati srednjoškolce dodaju i organi unutrašnjih poslova i odbrane.