Novosadski informativni portal 021

Vesti - Srbija

DBA upozorila: Droga "krokodil" na ulicama Srbije

Centar za bezbednost, istrage i odbranu DBA upozorio je danas da se droga poznata kao "krokodil" nalazi na ulicama Srbije i istakao da je veća edukacija ne samo dece već i roditelja i nastavnog osoblja najbolji vid prevencije u borbi protiv narkomanije.

Preminuo novinar Jovan Nikolić

Jovan Nikolić, ugledni novinar, dugogodišnji urednik i voditelj informativnih i drugih emisija Televizije Novi Sad i Beograd, preminuo je u Beogradu u 73. godini.

Polovnjake ćemo moći da uvozimo iz SAD i Kine

Građani Srbije moći će da uvoze polovnjake i iz SAD ili Kine, odnosno automobile čija proizvodnja nije u potpunosti usklađena sa EU standardima, ako budu usvojene izmene Zakona o bezbednosti saobraćaja koje su ušle u skupštinsku proceduru.

Vulin odlikovao Andriju Mandića

Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin uručio je bivšim pripadnicima Vojske Jugoslavije (VJ) iz Crne Gore Andriji Mandiću i Danilu Lekoviću Vojne spomen-medalje za doprinos sistemu odbrane Srbije na svečanosti u Velikoj ratnoj sali starog Generalštaba, saopšteno je iz ministarstva.

Bez promena na maloj maturi za sadašnje osmake

Učenici koji su sada osmi razred na maloj maturi će, kao i do sada, polagati tri testa – iz maternjeg jezika, matematike i kombinovani sa pitanjima iz biologije, istorije, geografije, hemije i fizike.