Novosadski informativni portal 021

Vesti - Srbija

Poslodavci i radnici saglasni: Preko stranke najlakše do posla

Tek svaki dvadeseti zaposleni i nezaposleni smatra da diskriminacije u Srbiji nema, a i poslodavci u većoj meri ističu postojanje diskriminacije na tržištu rada, pokazalo je istraživanje Poverenika za ravnopravnost koje obuhvata period od osnivanja ove institucije (2010) do prošle godine.

Dobra vidljivost u košavskom području

U Srbiji su jutros temperature uglavnom ispod nule, u nekim područjima ima sumaglice, a zahvaljujući pojačanom vetru vozači će u košavskom području danas imati dobru vidljivost.

UNS-u preko noći uvećan porez na imovinu za 150 odsto

Udruženje novinara Srbije (UNS) saopštilo je da mu je Poreska uprava preko noći, bez najave, uvećala porez na imovinu za 150 odsto pozivajući se na Ministarstvo finansija i njegovo tumačenje Zakona o računovodstvu i Zakona o porezu na imovinu koje je duboko diskriminatorno, neustavno i protivno međunarodnim standardima, navodi se u saopštenju Udruženja.

EPS: Ulaganja u oblasti kvaliteta vazduha oko 650 miliona evra

Prioritet Elektroprivrede Srbije (EPS) u zaštiti životne sredine i najveći obim ulaganja od oko 650 miliona evra predviđen je u oblasti zaštite kvaliteta vazduha, kroz izgradnju sistema za odsumporavanje dimnih gasova i primarne i sekundarne mere za smanjene emisije azotnih oksida u termoelektranama, rečeno je danas u EPS-u.

Prekršajne kazne mogu da se plate i elektronski

Ministarstvo pravde uspostavilo je sa Kancelarijom za IT i eUpravu sistem koji građanima, pravnim licima, ali i stranim fizičkim licima, daje mogućnost da svoje prekršajne kazne, koje se nalaze u Registru neplaćenih kazni, izmire elektronskim plaćanjem, odnosno preko Interneta.