Novosadski informativni portal 021

Vesti - Srbija

Bez promena na maloj maturi za sadašnje osmake

Učenici koji su sada osmi razred na maloj maturi će, kao i do sada, polagati tri testa – iz maternjeg jezika, matematike i kombinovani sa pitanjima iz biologije, istorije, geografije, hemije i fizike.

Počinje popis ptica močvarica u Srbiji

Društvo za zaštitu i proučavanje ptica Srbije saopštilo je da će od danas do 30. januara sprovoditi Međunarodni popis ptica vodenih staništa (International Waterbird Census – IWC).

Milenković: Nije pronađena veza porodice Vučić sa "Jovanjicom"

Načelnik Odeljenja za narkotike beogradske policije Slobodan Milenković oglasio se povodom slučaja "Jovanjica" i izjavio da je kompletnom akcijom lično rukovodio, a da je u akciji učestvovalo 50 policijskih službenika Četvrtog odeljenja Uprave kriminalističke policije, odnosno Odeljenja za borbu protiv droga.

Prekršajne prijave protiv tabloida, oni nastavljaju po starom

Državni sekretar u Ministarstvu kulture i informisanja Aleksandar Gajović izjavio je da su podnete prekršajne prijave protiv tri tabloida zbog kršenja Zakona o informisanju i medijima, navodeći da nijedan tiraž ne može da opravda štetu koja se nanosi maloletnoj osobi.

Srbija uvozi i "svež" hleb

Srbija je u poslednjih godinu dana više nego udvostručila uvoz hleba i pekarskih proizvoda, tako da je u 2019. na domaće tržište dopremljeno oko 6.000 tona "svežeg" hleba, peciva i tosta u vrednosti od 6,8 miliona evra, piše "Politika".