Novosadski informativni portal 021

Vesti - Srbija

Holivud pozvan da što više snima u Srbiji

Srbija je posvećena tome da postane jedna od glavnih destinacija za snimanje filmova i televizijskih serija u istočnoj Evropi, poruka je koju je delegacija Vlade Srbije prenela na sastancima sa čelnicima Vorner Brosa, Paramaunt studija, Netfliksa i CBS studija u Los Anđelesu.

Zatražena ocena ustavnosti zabrane uslovnog otpusta za najteža krivična dela

Beogradski centar za ljudska prava pripremio je i organizovao podnošenje zajedničke inicijative predstavnika stručne javnosti da Ustavni sud ispita ustavnost i saglasnost sa potvrđenim međunarodnim ugovorima odredbi zakona kojima se zabranjuje uslovni otpust osuđenih za krivična dela kažnjiva kaznom doživotnog zatvora.

Đorđević: Zaposleni preko agencija biće zaštićeni

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević rekao je danas, obrazlažući predlog Zakona o agencijskom zapošljavanju, da se tim rešenjem predviđa zaštita onih koji se zapošljavaju preko agencija.

Ponovo odloženo uvođenje platnih razreda

Ministar za državnu upravu i lokalnu samoupravu Branko Ružić izjavio je danas da se predloženim izmenama zakona o platama zaposlenih u državnim službama, za još godinu dana do 2021. godine, odlaže prelazak na nov sistem određivanja plata uz uvođenje "platnih razreda".