Novosadski informativni portal 021

Vesti - Srbija

Vozio kola sa 4,21 promilom alkohola u krvi

Saobraćajna policija je prilikom redovne kontrole saobraćaja u Vrnjačkoj Banji u noći između subote i nedelje zaustavila četrdesetjednogodišnjeg Vrnjčanina koji je svojim automobilom upravljao sa čak 4,21 promilom alkohola u krvi.

Ponavlja se suđenje za ubistvo američkog studenta na Zakintosu

Ponovljeno suđenje za ubistvo američkog studenta Bakarija Hendersona (22) na grčkom ostrvu Zakintos 2017. godine, za koje su petorica državljana Srbije i jedan britanski državljanin bosanskog porekla osuđeni na kazne zatvora od pet do 10 godina, trebalo bi da počne 8. januara iduće godine.

Devet osoba iz Srbije na crnoj američkoj listi

Američka Kancelarija za kontrolu stranih sredstava (OFAC) pri Ministarstvu finansija proširila je takozvanu "Crnu listu" na kojoj se nalaze pojedinci i pravni subjekti, a među dodatima je devet osoba i nekoliko kompanija iz Srbije.

Većina građana ne bi prijavila korupciju

Iako smatraju da je korupcija rasprostranjena, 86 odsto građana Srbije ne bi je prijavilo, dok je polovina odgovorila da, kada bi se našli u situaciji da im neko traži mito, ne bi ga platili, već bi tražili pomoć od nekoga ko bi mogao da im pomogne bez plaćanja, niti bi prijavili da im je neko tražio mito.

Optužnica za ubistvo Olivera Ivanovića objavljena u kosovskim medijima

Samo nekoliko sati nakon što su advokati dvojice optuženih u slučaju ubistva Olivera Ivanovića, Mahmut Haljimi i Faruk Korenica za KoSSev potvrdili da im optužnica još uvek nije dostavljena, prištinski portal Gazeta Express, ekskluzivno je objavio fotografije navodne optužnice i njenog sadržaja uz najavu da će sutra "ekskluzivno" javnosti predočiti i izjavu zaštićenog svedoka.

Iskustvo vozača GSP-a koji je otišao u Švedsku da vozi kamion

Najlakše je otići preko, ali treba mnogo toga da ti se poklopi. Svi misle "samo sedneš u kamion i voziš", ali nije baš tako, mora dobro da se zapne. Mnogi su pokušali, ali se nisu snašli, pa su se vratili. Tim rečima počinje ispovest za N1 Ognjen Pejić (35), jedan od više stotina vozača koji su volan gradskog autobusa u Srbiji zamenili upravljačem kamiona u nekoj od zemalja Evropske unije.