Novosadski informativni portal 021

Vesti - Srbija

Za napad na izvršitelja do 12 godina zatvora

Svako ko posle 1. decembra napadne policajca, sudiju, tužioca, izvršitelja, javnog beležnika ili inspektora neke inspekcije biće osuđen najmanje na godinu dana, a najviše na 12 godina.

Poligraf nije dokaz na sudu, nalazi mogu biti pogrešni

U Srbiji se u sve sumnja - u sudove, parlament, vojsku, policiju, crkvu… Samo je jedna institucija koja uživa gotovo božansko poverenje. Njegova je jača od suda, presuda, svedoka… Barem ako je suditi po izjavama zvaničnika i izaveštavanju medija. Kako piše Insajder - u pitanju je poligraf.

Veliki uspeh studenata iz Srbije na debatnom turniru na Oksfordu

Na prestižnom debatnom turniru na Oksfordu, studenti iz Srbije ostvarili su ogroman uspeh i pobedili u finalu turnira u otvorenoj (glavnoj) kategoriji, saopštila je Otvorena komunikacija - akademska debatna mreža koja se bavi unapređenjem kulture dijaloga.

Mali broj poslodavaca raspoložen da radnicima omogući klizno radno vreme

Iako je zakonom o radu predviđena mogućnost uvođenja kliznog radnog vremena, rad od kuće i rad na daljinu, što bi posebno olakšalo život zaposlenima s decom, praksa govori da je mali broj poslodavaca raspoložen da svojim radnicima omogući usklađivanje rada i roditeljstva, piše "Politika".

Zastarele kazne dilerima droge

Najmanje dvojica narko dilera koji su u istom predmetu pred Višim sudom u Šapcu bili osuđeni na dve i dve i po godine zatvora, neće "odležati" izrečene kazne, piše "Politika".