Novosadski informativni portal 021

Vesti - Srbija

Pašalić: Potrebna bolja zaštita dece od seksualnog zlostavljanja

Zaštitnik građana Zoran Pašalić izjavio je, povodom Evropskog dana zaštite dece od seksualnog iskorišćavanja i zlostavljanja, da ipak u stručnoj i široj javnosti i dalje postoji nerazumevanje te pojave, posebno seksualnog zlostavljanja dece, njegovih oblika i raširenosti.

Vojska Srbije ima tri puta više vežbi sa zemljama NATO nego sa Rusijom

Iako je nedavna vojna vežba sa Rusijom, tokom koje je u okolinu Beograda dopremljen i najsavremeniji raketni sistem PVO S-400, privukla mnogo pažnje u domaćoj i međunarodnoj javnosti, brojke ukazuju da Vojska Srbije izvodi čak tri puta više vežbi sa NATO i partnerskim zemljama nego sa Rusijom.

Od 1. januara deci senzori za merenje šećera u krvi o trošku RFZO

Gotovo polovina od oko 710.000 obolelih od šećerne bolesti u Srbiji je iz populacije radno sposobnog stanovništva, dok se dijabetes tipa dva sve češće dijagnostikuje kod dece i adolescenata, što je posledica rastuće epidemije gojaznosti, upozorio je na Svetski dan dijabetesa ministar zdravlja Zlatibor Lončar.

Manjak radnika koči nove investicije

Odlazak stručnjaka i zanatlija, uz poznatu galopirajuću migraciju medicinskog kadra, nije više budućnost, nego je za privrednike postao svakodnevni problem sa kojim se sve teže nose, piše "Danas".