Novosadski informativni portal 021

Vesti - Srbija

Od 1. januara deci senzori za merenje šećera u krvi o trošku RFZO

Gotovo polovina od oko 710.000 obolelih od šećerne bolesti u Srbiji je iz populacije radno sposobnog stanovništva, dok se dijabetes tipa dva sve češće dijagnostikuje kod dece i adolescenata, što je posledica rastuće epidemije gojaznosti, upozorio je na Svetski dan dijabetesa ministar zdravlja Zlatibor Lončar.

Manjak radnika koči nove investicije

Odlazak stručnjaka i zanatlija, uz poznatu galopirajuću migraciju medicinskog kadra, nije više budućnost, nego je za privrednike postao svakodnevni problem sa kojim se sve teže nose, piše "Danas".

Trenutno u Srbiji radi najmanje 34.000 penzionera

U Srbiji prema grubim procenama trenutno radi oko 34.000 penzionera i to najviše na zanatskim poslovima, ali su najstariji građani angažovani i pri institucijama gde se njihovo znanje i profesionalno iskustvo traži.

Obradović poručio na protestu: Nema povlačenja, nema ni korak nazad

Nema povlačenja, nema ni korak nazad, poručeno je večeras na 50. protestu "Jedan od pet miliona" u Beogradu, gde je ispred Palate pravde skup završen telefonskim obraćanjem uzbunjivača iz valjevske fabrike "Krušik" Aleksandra Obradovića, koji se trenutno nalazi u kućnom pritvoru.