Novosadski informativni portal 021

Vesti - Srbija

Još dve žalbe na doktorat Siniše Malog

Profesor Biološkog fakulteta u Beogradu Predrag Simonović i naučni savetnik Instituta za biološka istraživanja "Siniša Stanković" Aleksej Tarasjev podneli su pojedinačne žalbe na odluku Nastavno-naučnog veća Fakulteta organizacionih nauka o doktorskoj disertaciji Siniše Malog, prenosi Danas.

Tepić: Vučić lično posredovao u trgovini oružjem

Narodna poslanica i potpredsednica SSP Marinika Tepić optužila je predsednika Srbije Aleksandra Vučića da je 2013. kao ministar odbrane lično posredovao u trgovini oružjem između Slobodan Tešića i Libijaca, a posledica toga je stradanje članova srpske ambasade u Libiji 2015. i ambasadora 2017. godine.

Stručnjaci: Ne, batina nije iz raja izašla

Vaspitni šamari i drugi oblici telesnog kažnjavanja dece i dalje su u našem društvu posmatrani kao vaspitne metode, iako je nauka dokazala da nemaju željeni efekat, a zakon svaki vid nasilja nad decom zabranio.

Nastavljen pad srpske prehrambene industrije

Rezultati prehrambene industrije postaju jedan od hroničnih problema srpske privrede, a statistički podaci za avgust i septembar pokazuju da se pad ove grane nastavio - 5,6 i 7,3 odsto, prenose danas "Novosti".