Novosadski informativni portal 021

Vesti - Srbija

Ombudsman: Registrovati sve pritiske, diskriminaciju i vređanja novinara

Zaštitnik gradjana Zoran Pašalić izjavio je da ta institucija želi da zajedno s novinarskim udruženjima napravi platformu koja bi, pored napada, registrovala i sve vrste pritisaka, diskriminacije i vredjanja ili bilo kojeg drugog čina koji utiče na rad novinara i njihov osećaj sigurnosti i slobodu izražavanja.

Tužilaštvo dalo nalog policiji za istragu o Bastaću

Više tužilaštvo u Beogradu dalo je nalog policiji da prikupi potrebne informacije i obaveštenja o slučaju Lazara Lešnjaka, koji tvrdi da ga je mučio kum Marko Bastać i koji je izneo i tvrdnje o navodnim Bastaćevim malverzacijama za vreme obavljanja funkcije predsednika opštine Stari Grad.

Suđenje Simonoviću odloženo za 12. decembar

Nastavak suđenja donedavnom predsedniku opštine Grocka Dragoljubu Simonoviću zbog sumnje da je podstrekivao na paljenje imovine Milana Jovanovića, novinara portala "Žig info", 12. decembra 2018. godine, odložen je danas u Drugom osnovnom sudu u Beogradu.

Danas: Rajaner odbijen da ne našteti Er Srbiji

Vest da je Direktorat za civilno vazduhoplovstvo uskratio irskom loukost gigantu Rajaneru dozvolu za uspostavljanje linije od Frankfurta, odnosno aerodroma u Hanu do Niša zato što je tu liniju kao liniju od nacionalnog interesa već dobila Er Srbija, izazvala je različite reakcije, među kojima i optužbe da država obezbeđuje monopol nacionalnom avioprevozniku.

Voz usmrtio muškarca u Užicu

Muškarac čiji je identitet još uvek nepoznat stradao je u četvrtak uveče na barskoj pruzi u mestu Gorjani kod Užica, kada je na njega naleteo voz, prenosi Blic.