Novosadski informativni portal 021

Vesti - Srbija

Osuđen zbog cepanja plakata Aleksandra Vučića

Aktivista i jedan od osnivača Lokalnog fronta iz Kraljeva Branislav Seničić osuđen je na novčanu kaznu od 10.000 dinara zato što je pre dve godine pocepao i crtao po plakatima Aleksandra Vučića.

Dva sata čekanja na Horgošu

Krаj rаdne nedelje donosi pojаčаn intezitet sаobrаćаja nа svim frekventnim prаvcimа, a na naplatnim stanicama u Srbiji nema zadržavanja, saopštio je danas Auto-moto savez Srbije (AMSS).

Ministarstvo prosvete o padu na Šangajskoj listi: Oštra konkurencija, mnogo se ulaže

Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja saopštilo je povodom pada Univerziteta u Beogradu na Šangajskoj listi da je konkurencija među univerzitetima širom sveta sve oštrija, ulaganja u nauku i visoko obrazovanje, posebno u Aziji, sve veća, tako da to što se srpski univerziteti nalaze na listi najuspešnijih može smatrati određenim uspehom.

Vuletić: U Srbiji nije detektovana radijacija iz Rusije

U Srbiji nije detektovan nikakav veštački radionuklid koji bi bio poreklom iz nesreće tokom testiranja rakete u ruskom gradu Severodvinsku, rekla je za RTS Vedrana Vuletić iz Direktorata za radijacionu i nuklearnu sigurnost i bezbednost Srbije i dodaje da se 24 časa prati nivo radioaktivnosti.