Novosadski informativni portal 021

Vesti - Srbija

Krkobabić: Moguće uvođenje radnih akcija kako bi se obnovila sela

Ministar zadužen za regionalni razvoj Milan Krkobabić sastao se sa predsednikom Saveza udruženja učesnika ORA (omladinske radne akcije) Srbije Momčilom Talijanom kako bi razmotrili modele eventualnog angažovanja akcijaša u obnovi objekata u Srbiji koji su devastirani dugogodišnjom nebrigom.

U sudaru dva automobila kod Vranja stradala jedna osoba

U sudaru koji se dogodio u subotu u 15.15 časova na autoputu Niš - Skoplje kod sela Bresnica u blizini Vranja, život je izgubio 35-godišnji muškarac iz Bujanovca, dok su tri osobe teško povređene, saopšteno je iz Policijske uprave u Vranju.

Beograd domaćin Euro Prajda 2022. godine

Na godišnjoj konferenciji Evropske asocijacije organizatora prajdova (EPOA), Beograd Prajd je osvojio titulu grada domaćina i organizatora evropske manifestacije Euro Prajd 2022. godine, pobedivši ostale kandidate, Barselonu, Lisabon i Dablin.

Vučić: Otvaramo fabriku u Drvaru

Predsednik Aleksandar Vučić najavio je da će u Drvaru, većinski srpskom gradu u Federaciji BiH, biti osnovan i napravljen jedan manji pogon domaće fabrike.

Vojni sindikat: Razlike u platama velike i nesrazmerne

Vojni sindikat Srbije (VSS) pozvao je Ministarstvo odbrane da se pre najavljenog povećanja plata u javnom sektoru razmotri mogućnost nelinearnog povećanja plata zaposlenima u Vojsci Srbije, tako da oficiri od čina majora, kao i državni službenici od zvanja samostalni savetnik, dobiju povećanje plate od pet odsto, a ostali u visini od deset odsto.