Novosadski informativni portal 021

Vesti - Srbija

Država planira da ubrza legalizaciju "divljih" objekata

Svega 227.814 objekata ozakonjeno je od usvajanja poslednjeg Zakona o ozakonjenju, dok vlasnici preostalih oko 1,4 miliona zgrada, kuća i poslovnih prostora još čekaju ozakonjenje i uglavnom ne znaju kakva je sudbina njihovih predmeta.

Srbija dobija strategiju o veštačkoj inteligenciji

Srbija će se do kraja 2019.godine pridružiti malom broju zemalja u svetu koje imaju zvaničnu strategiju o veštačkoj inteligenciji, najavio je savetnik predsednice Vlade Srbije za IT i preduzetništvo Nenad Paunović i dodao da Srbija mnogo ulaže u razvoj veštačke inteligencije (AI) kao jedne od najvažnijih alatki za rast izvoza u IT industriji.

Fabrike municije pod pritiskom trgovaca oružjem povezanim s vlašću

Imali smo nedavno štrajk upozorenja, čekamo 15. septembar, da vidimo da li ćemo da primimo plate, ako ih ne bude, moraćemo nešto da preduzmemo, rekao je za Danas Branko Petrović, predsednik Sindikata u valjevskom "Krušiku", jednoj od vodećih fabrika grupacije Odbrambena industrija Srbije (OIS).

Trivan: Prečišćavanje otpadnih voda najvažnije ekološko pitanje

Ministar zaštite životne sredine Goran Trivan izjavio je da je strateško opredeljenje Srbije uspostavljanje i izgradnja 27 regionalnih centara sa savremenom čistom tehnologijom tretmana otpada i iskorišćenja otpada kao resursa, a radi se o investiciji od oko 50 miliona evra.