Novosadski informativni portal 021

Vesti - Srbija

Nedimović: Afrička kuga svinja pod kontrolom u Srbiji

Ministar poljoprivrede Srbije Branislav Nedimović izjavio je danas da je afrička kuga svinja pod kontrolom, da nije bilo novih prijavljenih slučajeva te bolesti, kao i da pojava ove zaraze neće odložiti prestanak vakcinacije od klasične kuge svinja, koja je najavljena za oktobar.

Sloga: Pregovori o minimalcu sve više imaju primese groteske i lakrdije

Sidnikat "Sloga" ocenio je da pregovori o povećanju minimalne cene rada u Srbiji za 2020. godinu između "takozvanih" reprezentativnih sindikata, Unije poslodavaca i države kroz instituciju Socijalno-ekonomskog saveta (SES) "sve više dobijaju primese groteske, iskrivljene slike stvarnosti i opšte lakrdije u kojoj danas živimo".

Odložen Erdoganov dolazak u Srbiju

Poseta turskog predsednika Redžepa Tajipa Erdogana Srbiji, najavljena za 29. avgust, odložena je, saznaje Tanjug u ambasadi Turske u Beogradu.

Dozvola za pecanje sledeće godine 7.000 dinara

Godišnja dozvola za rekreativni ribolov u 2020. godini koštaće 7.000 dinara, dnevna dozvola naplaćivaće se 1.000 dinara, a višednevne dozvole na svim ribarskim područjima iznosiće 2.000 dinara, navodi se u Pravilniku koji je objavio Službeni glasnik.