Novosadski informativni portal 021

Vesti - Srbija

Od sledeće godine samo tri čeone rampe na autoputevima u Srbiji

Da bi se saobraćaj na autoputevima kroz Srbiju odvijao mnogo brže i da više ne bi bilo zastoja kakvi su beleženi prethodnih godina, do kraja ove ili najkasnije u januaru 2020. godine u okolini Niša biće zatvorene dve čeone naplatne rampe - kod "Naisa" i kod Doljevca.

Nacionalna asocijacija: Srbi nisu najnaoružaniji u Evropi

Srbija nije zemlja koja po glavi stanovnika ima najviše naoružanja u Evropi, tvrdi Nacionalna asocijacija za oružje negirajući rezultate istraživanja prema kojem civili u našoj državi i Crnoj Gori imaju najviše oružja na kontinentu.

Stefanović: Strane službe prisluškuju Vučića

Potpuno sam siguran da strane službe i danas pokušavaju da nadziru elektronske komunikacije ljudi u Srbiji koji su njima bezbednosno interesantni, na prvom mestu predsednika Aleksandra Vučića, izjavio je ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović.

Ko će lobirati u Srbiji?

U sredu počinje primena prvog Zakona o lobiranju u Srbiji, a na jesen bi trebalo da dobijemo i prvog registrovanog lobistu.

Vasiljević: Zgradu Predsedništva će i ubuduće čuvati Kobre

Ubuduće će subotom po nalogu predsednika Srbije Aleksandra Vučića ulaz u zgradu Predsedništva obezbeđivati pripadnici specijalne jedinice Kobre sa oznakama i najverovatnije u vojnim uniformama kako ne bi bilo spekulacija o tome ko je obezbeđivao zgradu, rekla je danas savetnica za medije predsednika Suzana Vasiljević.

Vrućine ugrozile kukuruz, suše se cele stabljike

Visoke temperature, koje ovih dana beleže i preko 35 stepeni Celzujsovih, na nekim mestima u Pomoravlju, Resavi i Levču, ugrozile su kukuruz, tradicionalno najzastupljeniju žitaricu u ovom delu Srbije.