Novosadski informativni portal 021

Vesti - Srbija

Gužve na putevima i graničnim prelazima

Saobraćaj na putevima u Srbiji je pojačan i nа pojedinim deonicаmа mogući su zastoji i gužve, a na graničnim prelazima duža zadržavanja, saopštio je danas Auto-moto savez Srbije.

Uvodi se sistem narukvica za zaštitu žrtava nasilja

Državna sekretarka Ministarstva unutrašnjih poslova Biljana Popović Ivković izjavila je danas da ovo Ministarstvo uveliko radi na uvođenju nove mere zaštite žrtava porodičnog nasilja preko sistema narukvica za žrtve i počinioce.

Dušan Kovačević: Spremam se da snimim novi film

Predsednik Saveta Festivala evropskog filma Palić akademik Dušan Kovačević, koji je sinoć uručio nagradu "Aleksandar Lifka" hrvatskom režiseru Rajku Grliću, istakao je da je on jedan od onih ljudi koji o bivšoj zemlji govore onako kako je bilo.

Gužve na graničnim prelazima

Saobraćaj u Srbiji odvija se usporeno na glavnim magistralama i na autoputevima, zbog velikog broja turista koji prolaze kroz zemlju, saopštio je Auto-moto savez Srbije.

"Krajnje je vreme za časove antifašizma u školama"

Krajnje je vreme da se u osnovne škole u Srbiji uvede čas sociologije u okviru kog bi se učile i vrednosti antifašizma, kako bi se smanjila agresija među mladima, smatra Jasmina Petrović, predsednica Srpskog sociološkog društva.