Novosadski informativni portal 021

Vesti - Srbija

Bivši hrvatski logoraši tuže Srbiju i traže odštetu

Petorica državljana Hrvatske, koji su devedesetih godina prošlog veka bili u logorima u Srbiji, podneli su pred sudom u Zagrebu tužbu protiv Srbije, od koje traže obeštećenje zbog neosnovanog lišavanja slobode i nepoštovanja odredbi Ženevske konvencije o postupanju s ratnim zarobljenicima.

Organizacije civilnog društva: Skupština da povuče sporni uslov za izbor novog poverenika

Organizacije civilnog društva pozivaju Odbor za kulturu i informisanje Narodne skupštine da iz poziva poslaničkim grupama za predlaganje kandidata za izbora novog poverenika za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti povuče uslov koji nije predviđen zakonom, a odnosi se na obavezu da kandidat u trenutku predlaganja za funkciju poverenika nije zaposlen u drugom državnom organu.

Plastičnom hirurgijom u Srbiji bave se i frizeri

Estetske, plastične i rekonstruktivne procedure, i antiejdžing medicina, poslednjih godina sve su popularnije, ali i dostupnije svim generacijama. Ipak, dešava se da tako ugrozimo i izgled i zdravlje.

Šabić: Uslovi za izbor poverenika nezakoniti

Odluka nadležnog skupštinskog odbora o izboru Poverenika za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti je kontroverzna, teško shvatljiva i može da komplikuje ceo izborni postupak, ocenio je advokat Rodoljub Šabič, raniji Poverenik za informacije od javnog značaja.

Apel vozačima: Više strpljenja i tolerancije

Auto-moto savez Srbije (AMSS) apelovao je danas na vozače da, s obzirom na toplo vreme i pojačan saobraćaj zbog početka letnje turističke sezone, imaju više strpljenja za volanom, kao i da u slučaju većih gužvi imaju više tolerancije, naročito na deonicama na kojima se izvode radovi.

Poskupljuje putarina: Od Novog Sada do Beograda koštaće 235 dinara

Kada Skupština Srbije usvoji predlog izmena Zakona o naknadama za korišćenje javnih dobara, koji je Vlada uputila u parlament po hitnom postupku, putarina od Beograda do Smedereva, kao i od Beograda do Sremske Mitrovice koštaće nešto više od 210 dinara, umesto dosadašnjih 190.