Novosadski informativni portal 021

Vesti - Srbija

Još jedno hapšenje u Zubinom Potoku

Negde oko 16 sati Kosovska policija (KP) je uhapsila u Zubinom Potoku svoju službenicu, zaposlenu u graničnoj policiji, koja je odvedena na saslušanje.

Brnabić: Izveštaj Evropske komisije delimično neobjektivan

Premijerka Srbije Ana Brnabić ocenila je da je izveštaj Evropske komisije o napretku u evrointegracijama u pojedinim delovima neobjektivan, a da je najzanimljivije kako se u izveštaju došlo do ocena i kritika u oblasti slobode medija i izražavanja, rada parlamenta, protesta i saradnje sa civilnim društvom.

Srbija zlatne poluge mora da nabavi iz inostranstva

S obzirom da je rukovodstvo Narodne banke Srbije prihvatilo predlog Aleksandra Vučića, predsednika Srbije, da se zlatne rezerve kojima raspolaže ta institucija povećaju sa 20 na 30 tona, a shodno tome da RTB Bor ne može da proizvede toliko zlata, Srbija će morati da potroši više od 330 miliona evra kako bi iz uvoza obezbedila potrebnu količinu zlatnih poluga koje je Vučić tražio, a u Boru ne mogu da ih proizvedu.

Bez vize u Azerbejdžan

Na prijemu povodom Dana Republike Azerbejdžan koji je priredio ambasador Eldar Hasanov najavljeno je ukidanje viznog režima između Srbije i Azerbejdžana.

Srbija 46. u svetu po Indeksu prekinutog detinjstva

Najmanje 280 miliona dece u svetu danas ima bolju šansu da odraste u zdravlju, u bezbednom okruženju i dobije obrazovanje nego što je to bio slučaj u bilo kom trenutku u toku dve protekle dekade, pokazuje novi izveštaj organizacije "Save the Children".