Novosadski informativni portal 021

Vesti - Srbija

Počinje proba male mature

Priliku da provere svoje znanje mali maturanti imaće danas i sutra, 12. i 13. aprila, kada je zakazan probni završni ispit.

Krajem aprila formira se nacionalni tim za spas sela Srbije

Ministar zadužen za regionalni razvoj Srbije Milan Krkobabić izjavio je da će krajem ovog meseca biti formiran nacionalni tim za spas sela Srbije u kome će biti predstavnici Odbora za selo iz Srpske akademije nauka i umetnosti (SANU) i ugledni stručnjaci.

Pod pokroviteljstvom Ministarstva odbrane promovisana knjiga haškog osuđenika

U Domu Vojske Srbije u Beogradu, pod pokroviteljstom Ministarstva odbrane, promovisana je knjiga "Ratni dnevnik komandana Treće Armije VJ - Treća Armija u zagrljaju Milosrdnog anđela" generala Nebojše Pavkovića, koji je prisutne pozdravio video zapisom iz zatvora u kojem služi kaznu na osnovu presude Haškog tribunala.

Kusturica snima film o Jasenovcu

Ministar kulture i informisanja Vladan Vukosavljević izjavio je da je sa rediteljem Emirom Kusturicom postigao načelan dogovor o snimanju filma o logoru u Jasenovcu i "genocidu nad srpskim narodom u Nezavisnoj državi Hrvatskoj (NDH)".

Država uskoro zabranjuje batine

Najnovijim izmenama i dopunama Porodičnog zakona uvodi se potpuna zabrana fizičkog kažnjavanja i upotrebe fizičke sile prilikom vaspitanja deteta.

Godišnjica ubistva Slavka Ćuruvije

Udruženje novinara Srbije (UNS) saopštilo je da će danas godišnjica ubistva novinara i vlasnika "Dnevnog telegrafa" i "Evropljanina" Slavka Ćuruvije, prvi put biti obeležena uz prvostepenu presudu optuženima za taj zločin.

Sve usluge katastra od 15. aprila

Republički geodetski zavod (RGZ) saopštio je da će od 15. aprila građani Srbije ponovo će moći da dobiju usluge u službama za katastar nepokretnosti, a od tog datuma će važiti i Odluka o minimumu procesa rada u RGZ-u, koju je doneo direktor te institucije Borko Drašković na osnovu uredbe Vlade Srbije.