Novosadski informativni portal 021

Vesti - Srbija

Mustafa: Radi se na katalogu albanskih imena sa transkripcijom na srpski jezik

Nacionalni savet Albanaca sarađuje sa Misijom OEBS u izradi kataloga albanskih imena i prezimena koji će sadržati, pored toga kako se imena i prezimena pišu na albanskom jeziku, i njihovu transkripciju na srpski jezik i ćirilicu, što je pre svega namenjeno matičnim službama, izjavio je danas predsednik Nacionalnog saveta Albanaca Ragmi Mustafa.

Stefanović: Otkazana manifestacija policije zbog protesta opozicije

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović izjavio je da će manifestacija policije, zakazana za 3, 4. i 5. maj na platou ispred Skupštine Srbije i prijavljena pre petnaestak dana u skladu sa zakonom, biti otkazana zbog protesta opozicije u Pionirskom parku u subotu.

Grad uništio zasade u Topoli, strelci nisu imali odobrenje za ispaljivanje raketa

Opštinu Topola u utorak je pogodio jak grad, usled čega su skoro potpuno uništeni rani zasadi trešnje i višnje, izjavio je predsednik te opštine Dragan Jovanović i apelovao na Republički hidrometeorološki zavod Srbije (RHMZ) da "sistem protivgradne zaštite počne da funkcioniše na pravi način" i da se na vreme ispaljuju protivgradne rakete.

Radnice u Srbiji trpe višestruko nasilje

U poraznoj slici svakodnevnog kršenja radnih prava zaposlenih, kome su najveći uzroci neusaglašeni zakoni i neefikasno, ali i nedostupno sudstvo, posebno ugroženu grupu iovako obespravljenog radništva čine žene.

Mladi u potrazi za poslom od koga mogu da žive

"Tražimo nešto od čega stvarno možemo da živimo, ne da preživljavamo, ne da radimo cele godine za Grčku i za drva", rekla je Marijana Grujić, po obrazovanju menadžer iz oblasti bezbednosti, a bez posla.

Đorđević: Razvili smo svest kod radnika da moraju da znaju svoja prava

Ministar za rad, zapošljavanje, socijalna i boračka pitanja Zoran Đorđević poručio je danas da se "polako, ali sigurno" razvija svest kod građana da moraju da znaju svoja prava, da zahtevaju da ih poslodavci prijave kako bi imali zdravstveno i penziono osiguranje, kao i da se "ne plaše da prijave ukoliko im to pravo ne bude ispunjeno".