Novosadski informativni portal 021

Vesti - Srbija

Srbljanović: I pre "Beograda na vodi" bilo je "Beograda na vodi"

Investicioni urbanizam nije od sada, nije od Vučića, izjavila je dramaturškinja Biljana Srbljanović u emisiji "Utisak nedelje" i naglasila da bi u Srbiji i Beogradu trebalo da se promeni mehanizam i uspostavi sistem koji ne bi dozvolio da svaka vlast koja dođe "gura" neki svoj projekat.

Nemački dnevnik: Srbiji nije mesto u EU

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić govori da svoju zemlju vodi u EU, a istovremeno mediji koji su oslonac njegove vlasti koriste svaku priliku da huškaju protiv Evrope, i zato takvoj Srbiji nije mesto u Uniji, piše danas nemački dnevnik Frankfurter algemajne cajtung (Frankfurter Allgemeine Zeitung – FAZ).

Izveštaj ESI: EU da zatvori Pandorinu kutiju ideja o promeni granica

Evropska unija treba da zatvori Pandorinu kutiju ideja o promeni granica na Zapadnom Balkanu i da ponudi verodostojan plan u cilju postepenog uključivanja svih zemalja regiona u jedinstveno evropsko tržište do 2025. godine, navodi se u izveštaju instituta Evropska inicijativa za stabilnost (ESI).

Brkić o korupciji: Nema razlike između "Miloševićeve" i "Vučićeve" Srbije

U pogledu korupcije, "nema nikakve razlike" između Srbije pod Miloševićem i Srbije pod Vučićem, izjavio je novinar Miša Brkić i ocenio da je članom 234. Zakona o zdravstvenoj zaštiti "država zakonski priznala da je korupcionaška", dok je kafanu na Pančićevom vrhu i Beograd na vodi označio kao najdrastičnije primere korupcije vlasti.

Pad sa skele - najčešća povreda na radu

"Najugroženiji radnici su oni koji nisu osposobljeni za rad, nemaju zaštitne kacige i opremu, nezgode se najčešće događaju na gradilištvima, u saobraćaju, industriji i poljoprivredi, a jedna od najčešćih povreda je pad sa skele gde su povrede uglavnom fatalne", kaže stučnjak za bezbednost na radu i profesor u penziji Fakulteta zaštita na radu Milutin Jelić.

Priveden napadač na aktiviste SNS u Nišu

Policija u Nišu privela je muškarca od 37 godina zbog sumnje da je u tom gradu napao aktiviste Opštinskog odbora SNS-a Pantelej i brojne prolaznike tokom uskršnje akcije kod pijace u Durlanu, rečeno je "Tanjugu" u Policijskoj upravi Niš.

Na granici bez zadržavanja dužih od pola sata

Posle mirnog i oblačnog uskršnjeg jutra, koje prolazi u znaku slabijeg intenziteta i uz dobru pohodnost puteva, očekuje se blago pojačan saobraćaj prvenstveno na putevima koji vode ka omiljenim izletištima.