Novosadski informativni portal 021

Vesti - Srbija

Na Preševu kolone zbog kvara na sistemu

Na graničnom prelazu "Preševo" je usled nestanka električne energije došlo do kvara na komunikacionoj opremi, pa samim tim i do zastoja u saobraćaju, saopštila je Uprava carina.

Istraživanje: Građani protestuju zbog korupcije, nezaposlenosti i odlaska mladih

Na protestima u više od sto gradova u Srbiji učestvuju građani koji pripadaju srednjoj klasi i koji protestuju zbog neslobode medija, korumpiranosti vlasti i nerešavanja pitanja kao što su nezaposlenost, siromaštvo i odlazak mladih, pokazalo je anketno istraživanje SeConS Grupe za razvojnu inicijativu i Fridrih Ebert Fondacije.

Goati: Bolje za sve da izbori budu idućeg proleća

Politički analitičar Vladimir Goati ocenio je danas da je manje verovatno da parlamentarni izbori u Srbiji budu održani u junu ove godine, navodeći da bi bilo bolje da budu na proleće 2020. godine, jer bi do tada vlast i opozicija imali vremena da postignu konsenzus oko uslova za njihovo održavanje.

Osnovano Udruženje turističkih agencija Srbije

Udruženje turističkih agencija Srbije (UTAS) osnovano je u Beogradu, a na osnivačkoj skupštini održanoj u Privrednoj komori Srbije prisustvovalo je 104 predstavnika turističkih agencija iz zemlje, saopštilo je ovo Udruženje.