Novosadski informativni portal 021

Vesti - Srbija

Malinari odložili protest, traže hitan sastanak sa predsednikom i premijerkom

Proizvođači malina i kupina u Srbiji odložili su protest, najavljen za petak, zbog niskih otkupnih cena tog voća i zatražili hitan sastanak sa predsednikom države Aleksandrom Vučićem, premijerkom Anom Brnabić i ministrima poljoprivrede i trgovine, rekao je predsednik Asocijacije proizvođača malina i kupina u Srbiji Dobrivoje Radović.

Nove avio linije između Srbije i Francuske

Pored postojećih letova kompanija Air Serbia i Wizz Air, iz Pariza ka Beogradu će od aprila svakodnevno leteti i Air France, a od juna ASL Airlines dva puta nedeljno, saopštila je Turistička organizacija Srbije (TOS).

Građani sprečili dva prinudna iseljenja u Beogradu

Iseljenja porodice Jeftović iz njihovog doma u Vojvode Savatija 16a na Zvezdari i porodice Vuksanović iz kuće u Ulici Prilepska 7, sprečena su uz pomoć okupljenih građana, komšija i aktivista Združene akcije "Krov nad glavom".

Ubistva Srba u JAR-u - mafijaški obračuni

Ubistvo Jugoslava Siljikića poreklom iz Beograda u Johanesburgu, južnoafričke vlasti vide kao mafijaški obračun, što je najnoviji u nizu obračuna u kojima su uključeni državljani Srbije u Južnoafričkoj Republici.

Utvrđena cena proizvodne maline u Srbiji

Proizvodna cena maline u Moravičkom i Zlatiborskom okrugu gde je najviše uzgajivača iznosi 110,9 dinara po kilogramu, dok je u Prijepolju i Brusu gde ne postoje adekvatni uslovi za rast tog voća, cena do 139,3 dinara, utvrđeno je na sastanku Radne grupe zadužene za unapređenje uzgoja maline u Srbiji.

Anasonović: Nema razgovora sa Vučićem

Nema razgovora sa Aleksandrom Vučićem, izjavila je za Radio Slobodna Evropa (RSE) Jelena Anasonović, jedna od organizatora građanskih protesta "Jedan od pet miliona".

Hapšenje u Novom Pazaru zbog pokušaja ubistva

Policija u Novom Pazaru uhapsila je E. D. zbog sumnje na ubistvo u pokušaju i H. K. zbog sumnje da je izvršio krivično delo ubistvo u pokušaju u podstrekivanju, dok se obojica sumnjiče i za krivična dela nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

Polomljena tabla na ulazu u prostorije Dveri u Čačku

Gradski odbor Dveri u Čačku saopštio je da su njihove prostorije u tom gradu "napadnute" i ocenio da je taj čin "direktna posledica atmosfere koju u društvu stvara predsednik Srbije Aleksandar Vučić i njegova Srpska napredna stranka gde je svako ko drugačije misli od njega "neprijatelj države, lopov i nasilnik".