Novosadski informativni portal 021

Vesti - Srbija

Doživotni zatvor podelio pravnike i javnost

Tek što je objavljen, Nacrt izmena i dopuna Krivičnog zakonika (KZ), čini se, podelio je javnost, jer su se na jednu stranu svrstali oni koji smatraju da su "korekcije" pomenutog zakona donete na brzinu i bez adekvatne javne rasprave, dok su se na drugoj strani našli oni koji ovakve tvrdnje ne prihvataju i zagovaraju tezu da je izmena KZ bila neophodna.

Užički aerodrom postaje vlasništvo države

Užička skupština, u kojoj većinu ima SNS sa svojim koalicionim partnerima, odlučila je na današnjoj sednici da pokrene postupak kojim će JP "Aerodrom Ponikve", kod Užica, postati vlasništvo države.

Vučić sa Putinom u Pekingu: Glavna tema Kosovo

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se na margini skupa "Pojas i put" u Pekingu sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom sa kojim je razgovarao o Kosovu, predstojećem skupu u Berlinu i o ekonomskim temama.

Mihajlović: Želimo vaj-faj mrežu na srpskim autoputevima

Potpredsednica Vlade Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović boravi u zvaničnoj poseti Kini kao članica državne delegacije koju predvodi predsednik Srbije Aleksandar Vučić na forumu "Pojas i put".

Kako je Katastar u toku štrajka postao "značajan za odbranu zemlje"

Tokom štrajka u Republičkom geodetskom zavodu, Vlada Srbije donela je odluku da su usluge katastra nepokretnosti "od posebnog značaja za odbranu Republike Srbije", čime je primorala štrajkače u RGZ-u da poštuju minimum procesa rada, odnosno da, prema kasnijoj odluci, najmanje 30 odsto zaposlenih tokom štrajka mora da radi.

Danas je Veliki petak

Pravoslavni vernici obeležavaju Veliki petak, dan koji simbolizuje stradanje Isusa Hrista i njegovo raspeće na krstu na Golgoti.

Stranci lakše do dozvola za rad u Srbiji

Skupština Srbije usvojila je danas više zakonskih predloga, među kojima su izmene Zakona o strancima čiji je cilj da stranci lakše dobijaju dozvole za rad i boravak u Srbiji.

BIRN: Majke između dva ministarstva

Ministri Slavica Đukić Dejanović i Zoran Đorđević prebacuju odgovornost jedni na druge u vezi sa izmenama zakona o naknadama za porodilje, ne dajući odgovor na pitanje koliko novca će majke dobijati, piše BIRN.

Inspektorima u 94 opštine u Srbiji povećane plate, potrebno zaposliti još 1.300

Ministar državne uprave i lokalne samouprave Branko Ružić izjavio je da su inspektorima u 94 opštine u Srbiji povećane plate za do 20 odsto i najavio da će u narednim danima predložiti izmenu uredbe, kako bi republički inspektori dobili zvanje samostalnih savetnika, a time i veći koeficijent i veću platu, saopšteno je iz njegovog kabineta.