Novosadski informativni portal 021

Vesti - Srbija

Zaposleni u vrtićima zakazali protest za 11. april

Članovi Samostalnog sindikata predškolskog vaspitanja i obrazovanja Srbije najavili su da će 11. aprila organizovati protest i protestnu šetnju u Beogradu, nezadovoljni materijalnim položajem zaposlenih u predškolstvu i brojnim nagomilanim problemima u toj oblasti.

Još nema pravilnika o doniranju reproduktivnih ćelija

Parovi u Srbiji kojima je jedina šansa da dođu do potomstva uz pomoć donacije jajnih ćelija, spermatozoida ili embriona još čekaju da bude usvojen pravilnik koji će to omogućiti, iako Zakon o biomedicinski potpomognutoj oplodnji dozvoljava takav način, piše Politika.

CarGo: Oduzeto nam još jedno vozilo

Udruženje građana CarGo saopštilo je da su dva inspektora drumskog saobraćaja i četiri komunalna policajca na Novom Beogradu oduzela vozilo članu tog udruženja.

Većina poslanika protiv potpune zabrane rijalitija

Rijaliti programi godinama unazad, zbog svakodnevnog emitovanja eksplicitnih scena, bude oprečna mišljenja. Da li ih treba ukinuti ili njihovo emitovanje prepustiti zakonima tržišta, oko tih pitanja nisu saglasni ni poslanici u Skupštini Srbije.

FOTO: Skup radikala u Beogradu, Šešelj zapalio zastave NATO i EU

Povodom dve decenije od bombardovanja SRJ, aktivisti i simpatizeri Srpske radikalne stranke danas oko podne su krenuli iz Knez Mihailove ulice u Beogradu do zgrade Predsedništva, predvođeni liderom Vojislavom Šešeljem koji je zapalio zastave Evropske unije i NATO.