Novosadski informativni portal 021

Vesti - Srbija

Srbija i Hrvatska još daleko od dogovora o granici

Sumirajući postignuto godinu dana nakon susreta predsednice Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović i njenog srpskog kolege Aleksandra Vučića u Zagrebu i dogovora da dve države u iduće dve godine pokušaju da usaglase rešenje o granici, između Zagreba i Beograda saglasnosti još nema, a kada je u pitanju razgraničenje na Dunavu, pozicije su najudaljenije, ocenjuje HINA.

Otvoren Sajam turizma u Beogradu

U Beogradu je danas počeo Međunarodni sajam turizma, a ministar trgovine i turizma Rasim Ljajić kaže da je Srbija u 2018. ostvarila 1,5 milijardi dolara čistog deviznog priliva od turizma, dok je za ovu godinu postavljen cilj od 1,7 milijardi dolara.

Ružić: Predrasuda je da se zakoni u Srbiji ne primenjuju

Predrasuda je da se u Srbiji zakoni ne primenjuju adekvatno, a to dokazuju pobednici Nacionalnog takmičenja za najbolju praksu u primeni principa dobre uprave, rekao je danas ministar državne uprave i lokalne samouprave Srbije Branko Ružić.

Ratarima dotacija 20 dinara po litru dizela

Vlada Srbije danas je donela Uredbu koja predstavlja finansijsku podršku poljoprivrednim proizvođačima za kupovinu dizel goriva u iznosu od 20 dinara po litru, do 60 litara goriva po hektaru, a najviše za 20 hektara poljoprivrednog zemljišta.

Mihajlović: Izgradnja tunela Kadinjača iduće godine

Ministarka gradjevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije Zorana Mihajlović rekla je danas da očekuje da ove godine bude završena projektna dokumentacija za izgradnju tunela Kadinjača, na kojem bi radovi mogli da počnu 2020. godine.

Radio Valjevo ide na prodaju

Agencija za licenciranje stečajnih upravnika oglasila je prodaju IP "Radio Valjevo" iz Beograda metodom neposredne pogodbe uz javno prikupljanje ponuda, a procenjena vrednost preduzeća je 795.582 dinara.

Srbija će izvoziti kukuruz u Indoneziju

Posle dogovora o izvozu pšenice u Egipat koji je najveći uvoznik žita na svetu, Srbija bi uskoro mogla da postigne dogovor o izvozu kukuruza u Indoneziju, rekao je ministar poljoprivrede Branislav Nedimović.

Postavljene kamere na Južnom kraku Koridora 10

Video nadzor duž gradilišta Južnog kraka Koridora 10 (Grdelica - Vladičin Han) je postavljen, a do kraja nedelje se očekuje ugradnja kamera i na potezu Istočnog kraka ovog koridora, rečeno je Tanjugu u Ministarstvu građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.