Novosadski informativni portal 021

Vesti - Srbija

AMSS: Upozorenje vozačima na poledicu

U celoj Srbiji jutros su temperature ispod nule, pa zbog jakog mraza vozači treba da budu posebno oprezni na deonicama gde je moguća poledica zbog vlažnog kolovoza.

Nove knjige ipak i za prvake i petake

Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja uputilo je dopis svim školama u Srbiji da će biti štampani novi udžbenici za prvi i peti razred.

Agencija traži tužbu protiv rešenja poverenika o finansiranju kampanja

Agencija za borbu protiv korupcije podnela je inicijativu Republičkom javnom tužiocu za podnošenje tužbe Upravnom sudu protiv Rešenja Poverenika za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti kojom je Agenciji naloženo da medijima omogući uvid u dokumente stranaka za kredite i zajmove uzete u izbornim kampanjama od 2012. do 2018.

CarGo traži sastanak sa Vladom ili ide u masovni protest

Udruženje građana "CarGo" i kompanija "CarGo Tehnologies" zatražili su danas sastanak sa ministarkom građevinarstva, saobraćaja i turizma Zoranom Mihajlović i članovima Radne grupe uz prisustvo premijerke Ane Brnabić, u suprotnom, ako ne dobiju odgovor do srede, najavljuju organizaciju masovnog protesta u Beogradu pod nazivom "Budućnost Srbije – Borba protiv mafije".

Osnovana Asocijacija slobodnih odbornika

Opozicioni odbornici lokalnih skupština gradova i opština iz cele Srbije osnovali su Asocijaciju slobodnih odbornika, čiji je cilj zastupanje interesa građana, decentralizacija i zaštita nezavisnosti lokalnih samouprava.

Vredelo 240 miliona evra, a prodato za 11 miliona

U oktobru prošle godine ministar finansija, Siniša Mali, najavio je da će država da proda sporna i nenaplativa potraživanja banaka u stečaju u iznosu od 240 miliona evra, ali je pre nekoliko dana saopšteno da je najbolju ponudu od 11,29 miliona evra dala jedna nemačka kompanija.

NUNS i NDNV: TV Pančevo javno linčovalo novinara Nenada Živkovića

Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS) i Nezavisno društvo novinara Vojvodine (NDNV) osudili su "javni linč" koji je Televizija Pančevo pokrenula protiv novinara Nenada Živkovića i pozvali javnost da se odlučno suprotstavi propagandističkim hajkama protiv profesionalnih novinara.

Protest "Mame su mafija?" sutra u Beogradu

Inicijativa "Mame su zakon" organizovaće sutra u podne u Beogradu protestnu šetnju trudnica i porodilja zbog toga što Vlada Srbije ignoriše njene višemesečne zahteve da se izmeni loš Zakon o finansijskoj podršci porodici sa decom.