Novosadski informativni portal 021

Vesti - Srbija

Sedma žrtva sudara voza i autobusa kod Niša

V.Đ. (65), koji je teško povređen krajem decembra u sudaru voza i autobusa na pružnom prelazu u Donjem Međurovu, preminuo je prošle noći u niškoj bolnici i on je sedma žrtva nesreće kod Niša.

Situacija na Kosovu najjači utisak u 2018. za građane Srbije

Životni standard i nezaposlenost sa 81 procentom glasova ispitanih, kao i korupcija i kriminal sa 78 posto, najznačajniji su problemi sa kojima se trenutno suočava Srbija, pokazuju rezultati novogodišnjeg istraživanja "Politike" i agencije Faktor Plus.

Radnici u štrajku nisu dobili naknadu za novogodišnje paketiće za decu

Štrajkački odbor Republičkog geodetskog zavoda (RGZ) saopštio je danas da je od Vlade Srbije ponovo zatražio da u dnevni red uvrsti razmatranje njihovih problema i zahteva, kao i da su uputili dopis Savetu za zaštitu prava dece kako bi ukazali na diskriminaciju i gaženje prava dece zaposlenih koji štrajkuju, jer kako su naveli nisu dobili isplate za novogodišnje paketiće.

Od ove godine inspektori mogu da budu tajni kupci

U 2019. godini incpektorima će biti na raspolaganju još jedan alat u borbi protiv sive ekonomije – prikrivena kupovina, koja će im omogućiti da kontrolišu privredne subjekte bez prethodne najave i pokazivanja naloga i službene legitimacije.

Potpisana energetska dozvola za izgradnju vetroparka Kostolac

EPS je ispunio planove u 2018. i povećao proizvodnju struje za 1,2 odsto, a u 2019. planirano je da ukupna proizvodnja električne energije u Srbiji bude uvećana za četiri odsto i iznosi ukupno 40 teravat časova, izjavio je danas ministar energetike Aleksandar Antić.

Građa u Arhivu SANU ugrožena lošim uslovima

Arhiv Srpske akademije nauka i umetnosti čuva izuzetno dragocenu građu, koja je trenutno smeštena u više prostorija, bez odgovarajućih uslova za čuvanje, te je trenutno popirlično ugrožena.