Novosadski informativni portal 021

Vesti - Srbija

Mirjana Karanović i Duško Vujošević o održanoj protestnoj šetnji

Košarkaški trener Duško Vujošević izjavo je da nakon svega nije siguran oko toga ko je bio stvarni organizator subotnje protestne šetnje "Stop krvavim košuljama" održane u Beogradu, dok je glumica Mirjana Karanović kazala da nije bilo u redu to što je njihov dolazak na taj skup bio uslovljen nečijim nedolaskom.

VIDEO: Protest "Mame su ljute" 15. decembra ispred Vlade Srbije

Inicijativa "Mame su zakon" u subotu, 15. decembra održaće protest ispred Vlade Srbije, jer država i dalje ne rešava problem mama i trudnica oštećenih donošenjem Zakona o finansijskoj porodici sa decom, najavila je poslanica Pokreta centra Tatjana Macura.

Kuburovićeva traži da osuđeni pred Tribunalom služe kazne u Srbiji

Ministarka pravde Nela Kuburović poručila je, na sednici Saveta bezbednosti UN povodom šestomesečnog izveštaja o radu Međunarodnog rezidualnog mehanizma za krivične sudove u Hagu, da Tribunal, koji je decembra prošle godine završio svoj mandat, nije ostvario svrhu svog osnivanja, niti je odgovorio na niz ključnih pitanja. Zatražila je da osuđeni u Hagu služe kaznu u Srbiji.

Zaposleni u katastru odložili štrajk za ponedeljak

U svim organizacionim jedinicama Republičkog geodetskog zavoda u ponedeljak, 17. decembra počeće štrajk zbog ugroženog materijalnog položaja zaposlenih, saopštili su Jedinstvena organizacija sindikata i Sindikat "Nezavisnost" RGZ-a.

Bogosavljević: Ne vidim ozbiljan razlog za izbore

U ovom trenutku ne deluje preterano realno da će biti vanrednih parlamentarnih izbora, kaže direktor agencije IPSOS Srđan Bogosavljević povodom spekulacija u medijima da će vanredni izbori biti na proleće.

Mihailović: Uzrok bunta je strah od pada naniže

Sociolog i istraživač javnog mnjenja Srećko Mihailović rekao je da se političko nasilje iz Skupštine Srbije prelilo na ulicu, a da se nezadovoljstvo građana neće kanalisati u opsežnije proteste zbog uverenja "da će nam biti uskoro bolje, samo od sebe".

Šarčević: Nema razloga za protest prosvetara

Ministar prosvete Mladen Šarčević izjavio je danas da nema razloga za protest prosvetara koji je najavljen za sutra, i dodao da su prosvetni radnici imali četiri povećanja plate u poslednje dve godine - prvo četiri, pa šest, deset i sada devet odsto.