Novosadski informativni portal 021

Vesti - Srbija

Bez invalidske penzije ostalo 444 osoba

Invalidske penzije ukinute su za 444 korisnika u postupku kontrole koju je radio Republički fond za penzijsko i invalidsko osiguranje od 2014. do kraja prošle godine.

DSS neće u Savez za Srbiju

Demokratska stranka Srbije (DSS) neće biti deo opozicionog Saveza za Srbiju (SzS) i to je zaključak većine članova Predsedništva te stranke i njenog lidera Miloša Jovanovića, objavila je "Politika".

Ljajić: Ako policija kaže da sam se bavio kriminalom, odlazim iz Vlade

Potpredsednik Vlade Srbije Rasim Ljajić pozvao je ministra unutrašnjih poslova Nebojšu Stefanovića i sve službe da iznesu sve podatke o njemu, a ukoliko pronađu bilo šta što ukazuje i na najmanju kriminalnu delatnost, neće nijedne sekunde sedeti na mestu ministra niti se baviti nijednim javnim poslom.

Nacionalna laboratorija za mleko dobija uskoro akreditaciju

Direktor Direkcije za nacionalne referentne laboratorije Nenad Dolovac kaže da su svi proizvodi koji se nalaze na rafovima prodavnica u Srbiji bezbedni, te najavljuje da se uskoro može očekivati da Nacionalna referentna laboratorije za kontrolu mleka dobije akreditaciju za rad.

Svaki osmi petnaestogodišnjak probao marihuanu

Kritični period za prvi susret sa psihoaktivnim supstancama za većinu učenika je 14. i 15. godina života, a svaki osmi učenik prvog razreda srednje škole u Srbiji probao je marihuanu, pokazalo je poslednje istraživanje Instituta za javno zdravlje Srbije "Milan Jovanović Batut".

Penzioneri: Stavimo tačku na pljačku penzija

Nekoliko stotina penzionera okupilo se na protestu koji su organizovali Udruženje sindikаtа penzionisаnih vojnih licа Srbije i Udruženje sindikаtа penzionerа Srbije u Beogradu, zbog loše reforme penzijskog sistema i materijalnog statusa penzionera i zaposlenih.

Mladić ranjen u Prištini

Policija Kosova je potvrdila da je danas oko 14 časova u ulici "Aslan Pireva" vatrenim oružjem ranjen mladić od 23 godine.