Novosadski informativni portal 021

Vesti - Srbija

Kosmajac pravosnažno oslobođen

Apelacioni sud u Beogradu pravosnažno je oslobodio Dragoslava Kosmajca (64) optužbi da je dvojicu geodeta podstrekavao na zloupotrebu službenog položaja kako bi mu pripala parcela na Zvezdari, koja je u vlasništvu države.

Za RTS i RTV četiri milijarde, ostalima 275 miliona

Pomoćnica ministra kulture i informisanja Slavica Trifunović izjavila je da je to ministarstvo ove godine za osam konkursa za sufinansiranje medijskih projekata izdvojilo 275 miliona dinara, ocenivši da se radi o skromnim sredstvima s obzirom na to da u Srbiji postoji oko 2.300 medija.

Uvodi se automatski protivgradni sistem

Ministarstvo poljoprivrede Srbije nabavilo je novi automatski protivgradni sistem koji će prvo biti instaliran na teritoriji radarskog centra Valjevo, gde će naredne godine biti postavljeno 99 automatskih lansiranih stanica, izjavio je direktor Republičkog hidrometeorološkog zavoda Srbije (RHZS) Jugoslav Nikolić.

Đukić Dejanović: Isplata dugovanja majkama do kraja godine, zakon ide na doradu

Sva dugovanja majkama, porodiljama i trudnicama zbog kašnjenja davanja po Zakonu o podršci porodici sa decom biće isplaćena do kraja godine, izjavila je ministarka zadužena za demografsku i populacionu politiku Slavica Đukić Dejanović i najavila da će taj Zakon u cilju poboljšanja biti ponovo pred poslanicima za nekoliko meseci.

Preminuo Boris Trivan

Glavni i odgovorni urednik sajta Noizz Boris Trivan iznenada je preminuo u 40. godini u Berlinu, na konferenciji Noizz-a na kojoj je bio jedan od glavnih govornika.

Radio po zakonu, pa dobio otkaz

Predrag Spasojević, diplomirani pravnik i rukovodilac Odeljenja za pravne i skupštinske poslove u Opštini Požega proglašen je za neraspoređenog službenika i najavljen mu je otkaz samo zato što je, kao poverenik za informacije od javnog značaja u toj lokalnoj samoupravi, radio po zakonu.