Novosadski informativni portal 021

Vesti - Srbija

Krivična prijava protiv beogradske bolnice zbog nestale bebe

Bračni par Samardžić, roditelji bebe koja je nestala 1989. godine iz KBC Zvezdara u Beogradu, podneli su krivičnu prijavu zbog otmice odnosno zbog sumnje da su nepoznati zdravstveni radnici tek rođenu bebu "oteli, zadržali i tako prinudili roditelje da trpe", saopštila je Advokatska kancelarija Tomanović.

Srbija nije uradila puno u borbi protiv korupcije

Srbija će najverovatnije dobiti dodatni rok da ispuni preporuke GRECO, rekao je predsedavajući tog antikorupcijskog tela Saveta Evrope Marin Mrčela i dodao da Srbija nije uradila puno na tom polju.

Gorivo skoro svaki dan sve skuplje, izostaju mere države

Uprkos činjenici da cene naftnih derivata u Srbiji od početka godine konstantno rastu i da državni namet u vidu akcize i PDV-a čini čak 53 do 55 odsto cene, Vlada Srbije do danas nije reagovala merama kojima bi ublažila negativan uticaj poskupljenja pre svega na privredu.

Železnice objasnile zašto voz od Novog Sada do Zrenjanina putuje više od tri sata

Posle natpisa u medijima i poruka građana da vozovi na ponovo uspostavljenoj liniji između Novog Sada i Zrenjanina putuju duže od tri sata, iz "Infrastruktura železnice Srbije" saopštili su da je ova železnička relacija duga 96 kilometara, odnosno gotovo dvostruko više nego drumska, te da nije ni uspostavljena kako bi bila konkurentna na čitavoj deonici drumskom saobraćaju.

Hirurg uhapšen zbog mita od 1.000 evra

Policija je u saradnji sa Posebnim odeljenjem za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Beogradu uhapsila O.V. (50) zbog sumnje da je izvršio krivično delo primanje mita i N.P. (46) zbog sumnje na davanje mita.

Od 34 kazne u Skupštini, opozicionarima čak 32

Administrativni odbor Skupštine Srbije kaznio je oduzimanjem po 10 odsto od plate poslanike Sašu Radulovića, Mariju Janjušević i Balšu Božovića. Samo u ovoj godini ovaj odbor izrekao je poslanicima opozicije ukupno 32 kazne.