Novosadski informativni portal 021

Vesti - Srbija

U Srbiji 24 miliona kubnih metara rudarskog otpada

Ukupna količina rudarskog otpada u Srbiji iznosi oko 24 miliona kubnih metara, prema istraživanju osam timova inženjera i tehničara rudarske i geološke struke, koji su do sada obišli 250 lokacija širom zemlje i utvrdili da se u Srbiji nalazi 105 lokacija sa većim količinama rudarskog otpada.

Brnabić: Unapredićemo poreski sistem za donatore

Festival filantropije otvoren je danas i trajaće do 28. oktobra, a premijerka Srbije Ana Brnabić poručila je da će se Savet za filantropiju, na čijem je čelu, truditi da unapredi pravni i poreski sistem za donatore.

Fiskalni savet: Ne mogu veće penzije, pogrešno smo protumačeni

Fiskalni savet saopštio je da nema prostora za dodatno povećanje penzija u 2019. godini i savetovao Vladi Srbije da preostali deo fiskalnog prostora u budžetu iskoristiti za vraćanje na redovno indeksiranje svih penzija tokom 2019. i za vraćanje u uređen penzijski sistem.

Predložene oštrije kazne za divlje taksiste

Izmene i dopune Zakona o prevozu putnika u drumskom saobraćaju, kojima bi posebno trebalo da se reguliše taksi prevoz i o kojima bi danas trebalo da raspravljaju poslanici Skupštine Srbije, predviđaju rigorozne kazne za taksiste.

Svaki sedmi osnovac u Srbiji puši

Najnovija istraživanja Instituta za javno zdravlje Srbije "Milan Jovanović Batut" pokazuje da je 40 odsto tinejdžera do svoje 15. godine probalo cigarete, odnosno da svaki sedmi puši.

U Srbiji nezaposleno 553.000 ljudi

U Srbiji je nezaposleno 553.000 ljudi, 11 odsto manje nego pre godinu dana, izjavio je u Nišu direktor Nacionalne službe za zapošljavanje (NSZ) Zoran Martinović.

Stefanović: Kosovo neće u Interpol ni ove godine

Ministar unutrašnjih poslova (MUP) Nebojša Stefanović izjavio je da očekuje da Kosovo neće biti primljeno u Interpol ni ove godine i da ne očekuje da će ta organizacija prekršiti soptvenu Rezoluciju koja onemogućava članstvo državi koja nije u UN.

Socijalne karte do juna sledeće godine

Ministar za rad Zoran Đorđević je najavio danas da će socijalne karte biti uvedene do kraja maja ili početka juna, kada bi trebalo da bude usvojen Zakon o socijalnim kartama.

Šabić pokrenuo postupak zbog objavljivanja podataka iz zdravstvenog kartona

Poverenik za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti Rodoljub Šabić izjavio je danas da je pokrenuo postupak nadzora povodom objavljivanja informacija iz zdravstvenog kartona Kragujevčanke Violete Cvetković u pojedinim medijima i dodao da je trebalo pre njega da reaguju Ministarstvo zdravlja i Tužilaštvo.