Novosadski informativni portal 021

Vesti - Srbija

Najavljeno 1.500 jeftinih stanova, grade 378 i kasne

Ambiciozno najavljivana izgradnja 1.578 jeftinih stanova za pripadnike bezbednosnih službi još nije krenula, iako je početkom januara ove godine ministarka građevinarstva Zorana Mihajlović, u jeku kampanje, objavila da je sve spremno i da se mašine bar u dva od ukupno šest planiranih gradova mogu očekivati već u martu.

Tužilaštvo zagubilo prijavu protiv Šešeljevog sina

Na dan kada je Srpska radikalna stranka pokušala da u blokiranim Hrtkovcima održi miting i kad je u selu Jarak došlo do incidenta između pristalica SRS i LDP, sin lidera radikala, Nikola Šešelj, putem Fejsbuka pretio je smrću članu LDP Đorđu Žujoviću.

Poslanici počinju raspravu o amandmanima

Skupština Srbije počeće danas raspravu o amandmanima na više predloženih zakona, među kojima su izmene Zakona o zaštiti životne sredine i izmene finansijskog plana Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje (RFZO).

Prodavali marihuanu gimnazijalcima

Po nalogu Tužilaštva za organizovani kriminal uhapšeno je petoro osumnjičenih za prodaju marihuane, uglavnom, učenicima Osme beogradske gimnazije.

Neophodna veća ulaganja u prečišćavanje otpadnih voda

Srbija je trenutno među ekološki najzagađenijim zemljama u Evropi, što ugrožava zdravlje stanovništva, skraćuje prosečan životni vek, pogoršava kvalitet života i utiče na neravnomeran regionalni razvoj – objavio je nedavno Fiskalni savet savet Republike Srbije.

Otkriveno 12 divljih gradilišta u Beogradu

Inspektori za rad su vanrednim kontrolama u Beogradu u septembru otkrili 12 gradilišta na kojima su zatečeni radnici koji su obavljali posao bez ugovora o radu, "na crno", saopštilo je danas Ministarstvo Srbije za rad, boračka i socijalna pitanja.