Novosadski informativni portal 021

Vesti - Srbija

Ljajić: Agenti za nekretnine da se fokusiraju na investitore

Smernicama za procenu rizika od pranja novca i finansiranja terorizma koje je objavilo Ministarstvo trgovine Srbije, skreće se pažnja posrednicima u prometu nepokretnosti da se više nego do sada fokusiraju na investitore kao privatna lica koja ulažu u sektor nepokretnosti, izjavio je ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić.

Sindikat Zastava oružja: Progon zbog protivljenja privatizaciji

"Sindikalna organizacija Zastava oružje izložena je velikim pritiscima kako bi se kroz disciplinovanje odustalo od svakog daljeg otpora i iskazivanja radničkog nezadovoljstva stanjem koje je rezultat upravljanja fabrikom", saopštio je Samostalni sindikat kragujevačkih oružara.

Odobreni novi zaposleni u Agenciji za borbu protiv korupcije

Na sednici Odbora za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja Skupštine Srbije prihvaćeni su zahtevi Agencije za borbu protiv korupcije za zasnivanje radnog odnosa sa osam novih radnika, kao i zahtevi člana Odbora Agencije Dragana Mitrovića i narodne poslanice Slavice Živković za obavljanje druge javne funkcije, odnosno obavljanje drugog posla.

Uhapšen jedan od vođa "škaljarskog" klana

Kotoranin Jovan Vukotić koji važi za vođu "škaljarskog" kriminalnog klana uhapšen je u Turskoj i sinoć je isporučen Srbiji, objavili su podgorički mediji, a potvrđeno je i agenciji Beta u crnogorskoj policiji.

Kocijančičeva: Dijalog nije propao

Pregovori u dijalogu Beograd-Priština moraju da se nastave, izjavila je predstavnica za štampu evropke komesarke Federike Mogerini. Maja Kocijančič je izjavila danas da se pregovori moraju nastaviti s ciljem da se postigne "sveobuhvatna normalizacija odnosa, zasnovana na obostranoj saglasnosti i međunarodnom pravu, koja će biti realistična i održiva".

Zbog pranja novca 11 krivičnih prijava

Za prvih osam meseci ove godine, podneto je 11 krivičnih prijava protiv 31 osobe, zbog sumnje da su počinili 21 krivično delo pranja novca, izjavio je ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović.