Novosadski informativni portal 021

Vesti - Srbija

Mićunović: Savez za Srbiju mogao bi da prođe kao DEPOS devedesetih

Poslanik i jedan od osnivača Demokratske stranke (DS) Dragoljub Mićunović ocenio je da bi Savez za Srbiju mogao brzo da se raspadne, kao što je to bio slučaj sa DEPOS-om devedesetih godina prošlog veka, i da je jedna od posledica ulaska DS u Savez to što su otvorena vrata demagogiji.

Škola kod Niša već tri godine nema struju

Treću godinu zaredom učenici u selu Paljina kraj Niša krenuli su na nastavu u učionice u kojima nema struje, zbog čega su predstavnici grada Niša najavili da će se angažovati da taj problem reše.

Pet najčešćih načina kako se u Srbiji pere novac

"Pranje novca" je globalni i fenomen i problem, te u tome ni Srbija nije izuzetak. Koliko se gubi zbog te kriminalne radnje najbolje ukazuje podatak da je samo od poreskih utaja, budžet Srbije oštećen je za 462,3 miliona evra, navodi se u najnovijem nacionalnom izveštaju "Procena rizika od pranja novca i procena rizika od finansiranja terorizma".

"Male hidroelektrane nemaju nikakvu vrednost"

Sa stanovišta energetskog sistema, mini hidroelektrane nemaju nikakvu vrednost, jer su vrlo mali proizvođači energije u poređenju sa drugim obnovljivim izvorima, a iz ugla stabilnosti sistema zapravo nemaju nikakav doprinos, tvrdi predstavnik Centra za ekologiju i održivi razvoj CEKOR Zvezdan Kalmar.

Đukić Dejanović: Degradirajuće naknade za porodilje biće uvećane

Savet za populacionu politiku razmatrao je mogućnost da se uvede donji limit mesečne naknade za porodilje, kako se ne bi dešavalo da neke od njih, nakon obračuna porodiljske naknade po novom Zakonu o finansijskoj podršci porodici s decom, dobijaju 900 dinara mesečno, izjavila je za Politiku ministarka Slavica Đukić Dejanović.

Zaraženi komarci u Pomoravlju

U Despotovcu i Paraćinu u proteklih nedelju dana zabeležena su dva smrtna slučaja zbog groznice Zapadnog Nila, dok je kod tri osobe potvrđen virus, rečeno je danas u Zavodu za javno zdravlje u Ćupriji.