Novosadski informativni portal 021

Vesti - Srbija

Matić: Inicijativa AKB "isprovocirana" interesima njihovih klijenata

Povodom inicijative Advokatske komore Beograda da se uvede novo krivično delo "kršenje pretpostavke nevinosti", predsednik Komisije za istragu ubistava novinara Veran Matić je izjavio da je reč o, ma koliko besmislenoj, opasnoj nameri, budući da potiče od onih koji bi morali da znaju osnovne principe zaštite ljudskih prava.

Smenjeni rektor u Kragujevcu podneo tužbu

Bivši rektor Univerziteta u Kragujevcu Nebojša Arsenijević podneo je tužbu Upravnom sudu na rešenje ministra prosvete Mladena Šarčevića od 4. juna, kojim je smenjen sa dužnosti rektora.

Neispravno 28 odsto pregledanih vozila

Procenat neispravnih automobila ove godine, kao i u prošle, ispod je trećine tehnički pregledanih vozila, pokazali su rezultati tradicionalne akcije "Ispravno vozilo - bezbedno vozilo", koju organizuje Auto-moto savez Srbije (AMSS).

Kapetanu Draganu Vrhovni sud smanjio kaznu

Vrhovni sud Hrvatske umanjio je kaznu Draganu Vasiljkoviću, zbog ratnog zločina nad hrvatskim vojnicima i civilima sa 15 godina na jedinstvenu pravosnažnu kaznu od 13 godina i šest meseci zatvora.

Uskoro crne i bele liste turističkih agencija

Novim zakonskim propisima biće uvedena rigoroznije mere za osnivanje turističkih agencije i obaveza njihovog licenciranja, kaže ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić i najavljuje da će biti uvedene crne i bele liste turističkih agencija.