Novosadski informativni portal 021

Vesti - Srbija

Komisija o sukcesiji imovine SFRJ najverovatnije u septembru

Ukoliko se potvrdi informacija Aldžazire Balkans da je zvanični Beograd ovih dana pozvao predstavnike svih država ex Jugoslavije da se okupe u septembru na sastanku mešovite komisije za sukcesiju, biće to prvi put da se predstavnici novonastalih država sastanu tim povodom, piše splitska Slobodna Dalmacija.

"Sporna prodaja karata školama za film Lazara Ristovskog"

Reditelj Stevan Filipović ocenio je da je sporna prodaja karata deci u školama pre nego što je završeno snimanje filma Lazara Ristovskog "Kralj Petar Prvi", jer učenici i roditelji nisu mogli da se izjasne o tome i što nadležni odbor za kulturu nije mogao da pogleda film i oceni da li je relevantan za učenike.

Izvozom naoružanja se čuva socijalni mir u Srbiji, ne mir u svetu

Izvoz oružja iz Srbije ponovo je došao pod lupu javnosti posle apela Amnesty International-a da Srbija prestane sa izvozom oružja u Kamerun, nakon objavljivanja snimaka na kojima se vidi kako muškarci u uniformama kamerunske vojske ubijaju dve žene i dvoje dece puškama M21 koje se proizvode u kragujevačkoj "Zastavi".

Protest "Solidarnost sa žrtvama EPS-a" održan u Nišu

Nišlija koji je zbog duga za struju izvršio samoubistvo, nije jedina žrtva, tvrde u Udruženju predsednika skupština stanara, koje je danas ispred zgrade EPS-a u Nišu organizovalo protest "Solidarnost sa žrtvama EPS-a".