Novosadski informativni portal 021

Vesti - Srbija

NUNS: Rekordan iznos firmama koje se ne bave novinarstvom

Ministarstvo kulture i informisanja je u prvoj polovini 2018. godine opredelilo oko 10 miliona evra za finansiranje medija u Srbiji, dok je rekordan iznos iz republičkog budžeta dodeljen "medijskoj" firmi koja nema zaposlene, pokazalo je istraživanje Nezavisnog udruženja novinara Srbije (NUNS).

Mihajlović: Prokop uskoro dostupan osobama sa invaliditetom

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović, izjavila je da je u toku druga faza radova na novoj železničkoj stanici Prokop i da će stanica uskoro dobiti liftove i pokretne stepenice kako bi se olakšao pristup osobama sa invaliditetom.

Turistima otkazano letovanje sat nakon polaska na more

Dva autobusa puna putnika za Grčku iz nekoliko gradova Srbije sinoć su iskrcana u Kragujevcu i Kraljevu, a nesuđeni turisti prepušteni su da se sami snalaze i vrate kućama, pošto je manje od sat vremena od kako su krenuli vlasnik agencije obavestio vozače da se letovanje otkazuje.

Drugi strani jezik će ulaziti u prosek

Država nema nameru da smanjuje fond časova stranih jezika, izjavio je ministar prosvete Mladen Šarčević i dodao da će drugi strani jezik, koji je sada izborni predmet biti ocenjivan brojčano i ulaziti u prosek.