Novosadski informativni portal 021

Vesti - Srbija

Proizveli 888 kilograma marihuane

Organizovana kriminalna grupa čiji su pripadnici u akciji srpske i austrijske policije uhapšeni u Beču, od početka 2017. godine je proizvela 888 kilograma marihane, čija se vrednost procenjuje na 8,8 miliona evra na "crnom tržištu", saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije.

Ubuduće katanac na godinu dana lokalima koji ne prijave dnevni pazar

Vlasnicima kafića, samostalnih radnji, benzinskih pumpi, apoteka, kod kojih poreski inspektori kontrolom utvrde da radnici rade na crno, ili da se dnevni pazar ne prijavljuje, kako bi se izbeglo plaćanje poreza, može biti izrečena zabrana rada objekta i do godinu dana, što do sada nije bio slučaj.

Hteli da podignu spomenik Perunu, pobunila se SPC

Predlog beogradskog preduzeća "Tonanti", novog vlasnika hotela "Slavija" u Vrnjačkoj Banji, da na budućem kružnom toku u blizini objekta postavi spomenik bogu Perunu, vrhovnom slovenskom božanstvu i bogu neba i padavina, odnosno gromovniku po kome će se zvati i pomenuti hotel, naišla je na oštro protivljenje predstavnika Srpske pravoslavne crkve.

Đukić Dejanović: Srbiji potrebno treće dete

Ministarka bez portfelja zadužena za demografiju i populacionu politiku Slavica Đukić Dejanović izjavila je da je za prostu reprodukciju stanovništva Srbije potrebno da se broj majki sa troje dece poveća sa sadašnjih 6,7 odsto na neophodnih 45 odsto.

CINS: Državne institucije Tanjugu isplatile više od 114 miliona dinara

Novinska agencija Tanjug ugašena je 31. oktobra 2015, odlukom Vlade Srbije o pravnim posledicama prestanka JP Tanjug, ali su od tada do kraja 2017. godine 33 institucije, javna preduzeća i lokalne samouprave isplatile toj agenciji 114,4 miliona dinara, pokazuje dokumentacija do koje je došao Centar za istraživačko novinarstvo Srbije (CINS).

Lekić: Nije bezbedno biti novinar u Srbiji

Srbija je jedina zemlja regiona koja beleži silazni tred na polju demokratije, u kojoj je nebezbedno biti novinar i u kojoj novinari rade u neprijateljskom okruženju, rekao je danas predsednik Nezavisnog udruženja novinara Srbije (NUNS) Slaviša Lekić, prilikom podnošenja Izveštaja o radu na izbornoj sednici tog udruženja.

Zbog čega i dalje nije ukinut roming?

Na samitu lidera Zapadnog Balkana i Evropske unije u Sofiji prošle nedelje dogovoreno je da se u narednom periodu cena prenosa podataka u romingu između zemalja Zapadnog Balkana i EU izjednači, ali nije postignut dogovor o ceni razgovora i slanja SMS poruka, niti je dogovoren iznos koji bi u narednom periodu operatori za roming usluge naplaćivali prilikom boravka naših građana u Uniji.

Šabić pripremio olakšice za razumevanje nove uredbe EU

Poverenik za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti pripremio je, povodom početka primene Opšte uredbe Evropskog parlamenta i Saveta Evropske unije o zaštiti lica u vezi sa obradom podataka o ličnosti i slobodnom kretanju takvih podataka, listu najčešće postavljenih pitanja na koja je dao odgovore.