Novosadski informativni portal 021

Info - Svet

Novi zemljotres na Kritu

Zemljotres jačine 4,4 stepeni pogodio je posle podne grčko ostrvo Krit, saopštio je Institut za geodinamiku nacionalne opservatorije u Atini.

Italijanski pisac tvrdi da je Kamija ubio KGB

Šezdeset godina pošto je francuski nobelovac Alber Kami poginuo u automobilskoj nesreći u 46. godini, italijanki pisac Đovani Kateli u novoj knjizi tvrdi da su pisca "Stranca" i "Kuge" ubili agenti KGB zbog njegove antisovjetske retorike.

Nobelovci upozorili na klimatske promene

Dobitnici Nobelove nagrade iz fizike, hemije i ekonomije danas su na konferenciji za novinare uoči dodele nagrada sledeće nedelje rekli da je bavljenje klimatskim promenama od velike važnosti.

Grčka i Turska na rubu oružanog sukoba

Atina i Ankara došle su blizu oružanog sukoba, pošto je Turska sa Libijom potpisala sporazum o razgraničenju koji se dovodi u vezu sa ekskluzivnom ekonomskom zonom koja zahvata i grčke teritorijalne vode.

Merkel posetila Aušvic: Ovo ljudski um ne može da shvati

Nemačka kancelarka Angela Merkel posetila je danas, po prvi put u 14-ogodišnjem mandatu na čelu nemačke vlade, bivši koncetracioni logor Trećeg rajha u Aušvicu i istakla da ono što se dogodilo u Aušvicu ljudski um ne može da shvati.

Peter Handke odlučan da primi Nobela

Dobitnik Nobelove nagrade za književnost Peter Handke odlučan je da primi ovu nagradu na ceremoniji koja će 10. decembra biti održana u Švedskoj akademiji u Stokholmu i privodi kraju besedu u kojoj će biti reči isključivo o literaturi, objavile su "Novosti".