Novosadski informativni portal 021

Info - Svet

Grčka i Turska na rubu oružanog sukoba

Atina i Ankara došle su blizu oružanog sukoba, pošto je Turska sa Libijom potpisala sporazum o razgraničenju koji se dovodi u vezu sa ekskluzivnom ekonomskom zonom koja zahvata i grčke teritorijalne vode.

Merkel posetila Aušvic: Ovo ljudski um ne može da shvati

Nemačka kancelarka Angela Merkel posetila je danas, po prvi put u 14-ogodišnjem mandatu na čelu nemačke vlade, bivši koncetracioni logor Trećeg rajha u Aušvicu i istakla da ono što se dogodilo u Aušvicu ljudski um ne može da shvati.

Peter Handke odlučan da primi Nobela

Dobitnik Nobelove nagrade za književnost Peter Handke odlučan je da primi ovu nagradu na ceremoniji koja će 10. decembra biti održana u Švedskoj akademiji u Stokholmu i privodi kraju besedu u kojoj će biti reči isključivo o literaturi, objavile su "Novosti".

Napadači na Srbe kod Knina optuženi za zločin iz mržnje

Opštinsko tužilaštvo u Šibeniku saopštilo je da je podiglo optužnice protiv 15 napadača na pripadnike srpske manjine u mestu Uzdolje kod Knina, dok su letos u seoskom kafeu gledali prenos fudbalske utakmice beogradske Crvene zvezde i švajcarske ekipe Jang Bojs.

Tramp i Merkel optimisti oko trgovinskih pregovora SAD i EU

Američki predsednik Donald Tramp i nemačka kancelarka Angela Merkel nisu danas pokazali nikakavu napetost prilikom susreta na margini NATO samita kod Londona, a izrazili su optimizam oko trgovinskih pregovora između SAD i Evropske unije.