Novosadski informativni portal 021

Info - Svet

Kina: SAD je najveći izvor nestabilnosti

Sjedinjene Države najveći su izvor globalne nestabilnosti, saopštilo je danas kinesko ministarstvo inostranih poslova prenoseći reči državnog savetnika Vanga Jia.

Bivšem agentu CIA 19 godina zatvora

Bivši zvaničnik američke Centralne obaveštajne agencije (CIA) osuđen je na 19 godina zatvora nakon što ga je federalni sud u Virdžiniji proglasio krivim za špijunažu u korist Kine.

Rus osuđen u SAD zbog planiranja hakerskih napada

Okružni sud Južnog okruga države Njujork osudio je ruskog državljanina Stanislava Lisova na četiri godine zatvora, nakon što je Rus ranije priznao krivicu za planiranje organizovanih hakerskih napada.

Bosanski preduzetnik tuži Folksvagen, traži 750 miliona dolara

Bosanski preduzetnik Nijaz Hastor, vlasnik kompanije za proizvodnju autodelova "Prevent", tužio je početkom nedelje nemačkog automobilskog giganta "Folksvagen"(VW) pod optužbom da narušava slobodu tržišnog takmičenja i zatražio odštetu u iznosu od 750 miliona dolara.

Gugl ograničava oglašavanje političkih stranaka i kandidata

Svetski internet gigant Gugl ograničiće mogućnost targetiranja glasača tokom političkih kampanja, odnosno neće više dozvoljavati političarima i strankama da reklame upućuju tačno određenim ciljnim grupama na osnovu pretpostavki o političkim stavovima građana.

Hrvatski ministar odbrane se izvinio zbog švercera oružja

Ministar odbrane Hrvatske Damir Krstičević, izvinio se građanima u, kako je rekao, ime cele vojske zbog trojice pilota Hrvatskog ratnog vazduhoplovstva iz vojne baze u Zemuniku, koji su vojnim helikopterom prevozili švercera oružja preobučenog u pilotsku uniformu.

VIDEO: Hitlerove lične stvari na aukciji

Predmeti koje je jednom koristio Adolf Hitler našli su se među nacističkom memorabilijom koja se u sredu pojavila na aukciji u mestu Grasbrun u blizini Minhena, što je izazvalo oštru reakciju i osudu Evropskog jevrejskog udruženja.