Novosadski informativni portal 021

Info - Svet

Ujedinjenim nacijama ponestaje novca

Generalni sekretar UN Antonio Gutereš upozorio je osoblje te organizacije da Ujedinjenim nacijama ponestaje novca, te je pozvao države članice da plate ono što duguju, što je pre moguće.

VIDEO: Posle požara, u predgrađu Atine poplave

Severno predgrađe Atine danas je poplavljeno, posle oluje koja je pogodila to područje, a vatrogasno-spasilačka služba grčke prestonice primila je 140 poziva za pomoć i ispumpavanje vode iz poplavljenih kuća i poslovnih objekata.

Spasioci idu od kuće do kuće u Grčkoj, dronovi izviđaju teren

Spasioci u Grčkoj intenzivirali su mučnu potragu od kuće do kuće nakon požara na obodu Atine u kojima je prema poslednjim podacima stradala 81 osoba, a grčka vojska koristi snimke američkih vojnih dronova i letelica za nadzor kako bi utvrdili da li su vatru palili piromani i sprečili nove takve napade.

Još jedan češki ministar plagirao diplomski

Već trećem ministru u novoj češkoj vladi Andreja Babiša, tajkuna češkog agrosektora, klima se fotelja zbog toga što se u diplomskom radu "kitio tuđim perjem", pošto se pokazalo da je ministar odbrane Lubomir Metnar "zaboravio" da označi u tekstu šta su citati, a samo je izvore naveo na kraju u spisku korišćene literature.