Novosadski informativni portal 021

Info - Svet

Polio trogodišnjeg dečaka kiselinom

Trogodišnji dečak teže je povređen kada ga je jedan muškarac polio kiselinom u prodavnici u Vorčesteru u centralnom delu Engleske, saopštila je danas policija.

Austrija ukida testove za vozačku dozvolu na turskom jeziku

Kandidati za vozačke dozvole u Austriji uskoro neće moći da polažu teoretski deo ispita na turskom jeziku kao što je do sada moglo, izjavio je austrijski ministar saobraćaja Norbert Hofer koji je odluku opravdao zabrinutošću zbog procesa integracije stranaca.

Linčovali čoveka jer je navodno krijumčario krave

Grupa Indijaca nasmrt je pretukla jednog muslimana na zapadu zemlje, optuživši ga da je krijumčario krave, saopštila je policija, u trenutku kada najviši indijski sud poziva na hitne korake kako bi se zaustavilo pogubno nasilje siledžijskih grupa širom zemlje.

Majk Menli umesto Serđa Markionea na čelu Fijata

Generalni direktor kompanije Džip (Jeep) Majk Menli imenovan je danas za predsednika Fijata Krajslera (FCA), kako bi zamenio Serđa Markionea, koji posle 14 godina na čelu kompanije odlazi zbog zdravstvenih razloga, preneli su danas italijanski mediji.

Tramp: Advokatovo prisluškivanje možda nezakonito

Predsednik Sjedinjenih Američkih Država Donald Tramp tvrdi da je to što je njegov bivši advokat Majkl Koen prisluškivao njegove privatne telefonske razgovore "nečuveno i možda nezakonito", prenosi Radio Slobodna Evropa.